Bierfestival

Van 13 tot en met 26 september organiseert Spar een heus bierfestival. Bij aankoop van 8 deelnemende bierflesjes ontvang je een gratis potje aperitiefmix. Je vindt bij Spar zowel kleine als grote bieren van gekende en mindere gekende brouwerijen zoals Tripel LeFort van brouwerij Omer Vander Ghinste en St-Feuillien van de gelijknamige brouwerij St-Feuillien. Ontdek hieronder meer productinfo over alle deelnemende bieren.

Tripel Lefort
National Media File: 
0

LEFORT tripel 33cl    

Tripel LeFort is een fris en goudblond bier met fruitig aroma en een zachte, volle smaak. De hoge dosis gist die tijdens het brouwproces wordt gebruikt, resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Een bier met body en een intense en lange afdronk. 

Schenktemperatuur: 6 °C
Alcoholpercentage:  8,8 %

Julius Blond
National Media File: 
0

JULIUS blond 33cl

Julius is een stevig donker goud-blond bier dat zijn rijke, krachtige smaak verkrijgt door een hoge gisting en hergisting op de fles. De smaak van Julius evolueert van zoet naar droog in de mond, met een fruitig aroma en subtiele tinten van kruiden en vanille.

Schenktemperatuur: 5 tot 6 °C
Alcoholpercentage:  8,5 %

St-Feuillien
National Media File: 
0

ST-FEUILLIEN grand cru 33cl  

Dit blond en helder bier hergist op fles en kenmerkt zich door zijn krachtig karakter, zuivere hoptoets en subtiele gistingaroma’s. Tijdens het brouwproces worden geen kruiden gebruikt. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid. Een zachte, fruitige en volle afdronk.

Schenktemperatuur: 8 °C
Alcoholpercentage: 9,5 % 

Chimay tripel
National Media File: 
0

CHIMAY tripel 33cl

De Chimay Tripel heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht. Geur van verse hop en gist. Het schuim is stevig en smeuïg. De aromas zijn fruitig: muskaat- of rozijnachtige toets, afkomstig van de hop.

Schenktemperatuur: 6 tot 8 °C
Alcoholpercentage:  8 %

St. bernardus abt 12
National Media File: 
0

ST. BERNARDUS abt 12° 33cl

Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak.  De St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. 

Schenktemperatuur: 8 tot 12 °C
Alcoholpercentage:  10 %

Duvel tripel hop
National Media File: 
0

DUVEL tripel hop citra 33cl

Een sterk blond helder bier met een intense pareling en stevig witte schuimkraag. Door de toevoeging van aromahop Citra als derde hopsoort, krijgt dit bier aangename citrustoetsen (pompelmoes). Duvel tripel hop citra heeft een uitgesproken frisse, bittere smaak van hop en een lange en stevige afdronk.

Schenktemperatuur: 7 °C
Alcoholpercentage:  9,5 %

Bush amber
National Media File: 
0


BUSH amber 33cl

Dit is een echt Belgisch speciaalbier met een rijke geschiedenis en een alcoholpercentage van maar liefst 12%. De Bush amber is een gefilterd bier met hoge gisting dat wordt gebrouwen op basis van mout, hop, natuurlijke suiker, water en de exclusieve huisgist van brouwerij Duboisson. De uitgesproken bitterzoete smaak, malse structuur en typische amberkleur worden gecreëerd door de gebruikte karamelmout. Het is een bier om rustig van te genieten en niet zomaar even weg te drinken. Het is een prima aperitief- en digestiefbier.

Schenktemperatuur: 8 °C
Alcoholpercentage: 12 %   

Rodenbach classic
National Media File: 
0

RODENBACH classic 25cl 

Dit bier is helder roodbruin met een fijne pareling en een lichtgele schuimkraag. De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten geven het bier een zachtzure smaak en complexe fruitigheid, net als bij wijn. Rodenbach is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!

Schenktemperatuur: 6 °C
Alcoholpercentage: 5,2 %  

Filou blond
National Media File: 
0

FILOU blond 33cl

Filou is een sterk blond bier met een fijne pareling en heeft een fruitig aroma met lichte hoptoetsen. Het is krachtig en tegelijk zacht met licht kruidige toetsen en een lichte, hopbittere afdronk. Filou wordt gebrouwen met Belgische en Tjechische aromahoppen en pilsmout en hergist op fles. Een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker.

Schenktemperatuur: 8 °C
Alcoholpercentage: 8,5 %   

Kasteelbier rood
National Media File: 
0

KASTEELBIER rouge 33cl

Dit ‘fruitige’ bier is een prima cocktail of aperitief op een zonnig terras. Een bier voor de liefhebbers van zoete kersen met een overweldigend aroma. Het fruit overvleugelt de mout waaraan evenwel toetsen van chocolade en peper herinneren. Verrassend licht verteerbaar voor een vrij sterk bier.

Schenktemperatuur: 6 °C
Alcoholpercentage: 8 % 

Lindemans Kriek
National Media File: 
0

LINDEMANS kriek 25cl  

Deze kriek wordt gebrouwen door familiebrouwerij Lindemans uit het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. Het bier wordt gebrouwen op basis van Lambiek, een bier dat gist met natuurlijke gisten uit de buitenlucht. Aan deze Lambiek wordt het sap van versgeperste krieken toegevoegd. Hierna wordt het bier gefilterd en gepasteuriseerd. De kleur is diep rood met een robijnrode schuimkraag. Een fruitig en zoet aroma. Licht zurige afdronk. 

Schenktemperatuur: 3 °C
Alcoholpercentage: 3,50 %

Hapkin blond
National Media File: 
0

HAPKIN blond 33cl

Hapkin is een krachtig blond bier van hoge gisting, met natuurlijke nagisting op de fles. Het wordt gekenmerkt door een volle witte schuimkraag. Hapkin heeft een vol mondgevoel, een fijne bitterheid van Saaz-hop, een zacht moutkarakter en een brede, goed afgeronde fruitigheid die opdroogt tijdens de afdronk.

Schenktemperatuur: 5 °C
Alcoholpercentage: 8,5 %

Leffe bruin
National Media File: 
0

LEFFE bruin 33cl      

Een bruin authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak, beiden te danken aan de donkergebrande malt. De perfecte balans tussen een licht bittere smaak en noties van karamel. De romige kraag, geroosterde aroma's en kruidige smaak typeren deze bruine Leffe. 

Schenktemperatuur: 5 °C
Alcoholpercentage:  6,5 %

La Chouffe houblon
National Media File: 
0

LA CHOUFFE houblon 33cl

La Chouffe houblon is een hoppige versie van het succesbier La Chouffe. Zijn aroma's zijn uit drie verschillende soorten hop gehaald en geven een krachtige bitterheid in combinatie met de fruitige toetsen die typisch zijn voor de bieren van Achouffe.

Schenktemperatuur: 6 - 9 °C
Alcoholpercentage:  9 %

Brugge tripel
National Media File: 
0

BRUGGE tripel 33cl

Het van oudsher Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet. Brugge Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtig schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig.

Schenktemperatuur: 7 °C
Alcoholpercentage:  8,5 %

Corsendonk Agnus tripel
National Media File: 
0

CORSENDONK Agnus Tripel 33cl

Deze Corsendonk Agnus Tripel is een sterk blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Hij heeft een fruitig aroma met toesten van hop. Evenwichtige smaak die zacht fruitig en tegelijk licht hoppig is, aangevuld met een subtiele zoetheid. Mooi zachte afdronk.

Schenktemperatuur: 7 °C
Alcoholpercentage:  7,5 %

Rochefort trappist 8
National Media File: 
0

ROCHEFORT trappist 8° 33cl

Donker trapistbier met een fijne pareling en een lichtgele schuimkraag. De Rochefort 8 is heel zacht en zoet met een volle romige smaak. Subtiele bitterheid met toetsen van gebrande mout en koffie. Lange, volle, zachte afdronk.

Schenktemperatuur: 12 °C
Alcoholpercentage:  9,2 %

Bertinchamps tripel
National Media File: 
0

BERTINCHAMPS tripel 50cl

Een rond, licht amberkleurig en troebel bier, vrij zoet, met een mooie bittere afdronk. Het bier is vol, rijk, verfrissend en discreet gekaramelliseerd. Het heeft een bloemige geur met toetsen van vers gemaaid hooi, een aroma van geroosterde granen en een licht gepeperde toets. Een mooi evenwicht met een bittere afdronk, een dicht en smeuïg schuim. Licht, perfect voor een degustatie.

Schenktemperatuur: 7 °C
Alcoholpercentage:  8 %

Aperitiefmix Spar
National Media File: 
0

Gratis aperitiefmix

Bij aankoop van 8 flesjes van de deelnemende bieren krijg je 1 verpakking aperitiefmix 450 g (waarde:€ 3,69) GRATIS.

< naar de wereld van Spar