Boetseren met marsepein

Met slechts twee ingrediënten zijn de allerkleinsten een middagje zoet. Amy en Gitte haalden hun beste boetseerkunsten boven en maakten muisjes uit marsepein. Voor een keer is spelen met eten toegelaten!

Familie muis in marsepein

Maak je graag eerst zelf verse marsepein? Met amandelpoeder en bloemsuiker tover je zo marsepein uit je keukenmachine. Bekijk hier hoe makkelijk het is!

Haal je liever meteen je beste boetseerkunsten boven? Ga dan van start met onze heerlijke marsepein van Boni Selection met 50% amandelen. Deze staafjes 'wit goud' worden gemaakt van lekkere amandelen bij Ranson in Kortrijk. Je leest er hier alles over. Of vlieg eerst met ons mee tot in Alicante waar we ontdekken hoe amandelen geoogst worden.

Om onze muisjes in marsepein te maken, komen ook de Dr. Oetker chocoladestiften wit, melk en puur goed van pas!

Boetseren met marsepein
National Media File: 
0
Boetseren met marsepein
National Media File: 
0

1. Vorm van een stuk marsepein een rechtopstaande kegel.
2. Leg de kegel plat op je werkblad en hef de spitse kant iets omhoog met je vinger. Dit wordt de snoet van de muis.
3. Rond de brede achterkant iets af. Dit wordt de kont van de muis.
4. Boetseer 2 flinke oren en duw ze vast langs beide kanten van de snoet.

Boetseren met marsepein
National Media File: 
0
Boetseren met marsepein
National Media File: 
0
Boetseren met marsepein
National Media File: 
0
"De restjes marsepein knabbel ik tussendoor wel op!"Gitte
Boetseren met marsepein
National Media File: 
0

5. Rol een stuk marsepein zo dun en lang mogelijk, als een schoenveter. Dit wordt de staart.

6. Bevestig de staart aan de achterkant van de muis.

Boetseren met marsepein
National Media File: 
0
Boetseren met marsepein
National Media File: 
0

7. Teken oogjes met de chocoladestiften.
8. Maak grote (mama en papa) en kleine muizen, en vergeet babymuis niet!

 

Boetseren met marsepein
National Media File: 
0
 
< naar de wereld van Spar