Eindelijk, de eerste aardbeien!

De eerste zonnestralen doen je gewoon snakken naar die unieke, zoete smaak van aardbeien. Geniet er met volle teugen van, zo uit het vuistje, maar ook in coulis, in verleidelijke taartjes en waarom niet, heet geflambeerd met een
beetje basilicum.

De aardbeien van Hoogstraten® die je bij Spar vindt, zijn met liefde geteeld door familiebedrijven. Ze doen er alles aan om de aardbeien super vers, mooi rood en lekker sappig tot in je supermarkt te krijgen. Zo kan jij optimaal genieten wanneer je ze  uit het vuistje eet, of verwerkt in een lekker gerechtje. Wat dacht je van een leuk ideetje?

Heerlijke aardbeien cheesecake shooters
National Media File: 
0

Aardbeien cheesecake shooters

Dessert - 2 personen - 30 minuten

250 g aardbeien - 20 ml kokosmelk - 50 g magere plattekaas - suikervrije volkoren koekjes of speculoos -1 eetlepel citroensap - 1 eetlepel Boni Selection honing - verse muntblaadjes

1. Plet de suikervrije koekjes met een vork of in de blender. Meng met de honing. Leg op de bodem van elk glas een laagje van 2 cm.
2. Klop de plattekaas luchtig op.
3. Klop de kokosmelk op zoals slagroom en meng voorzichtig door de plattekaas. Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar eventjes in de ijskast.
4. Snij een paar aardbeien in schijfjes om de zijkanten van het glas te bekleden.
5. Hou een paar aardbeien over voor de versiering aan het einde.
6. Mix de overige aardbeien en zeef de pitjes eruit.
7. Haal het kaaskokosmengsel uit de ijskast en spuit 3 à 4 cm in het glas.
8. Versier de bovenkant met aardbeiencoulis en leg er een paar stukjes aardbei bovenop.
9. Werk af met een takje munt.

SPAR - Colruyt Group koop het eerste kistje aardbeien van 2018
National Media File: 
0

Ook SPAR - Colruyt Group viert de eerste aardbeien

De start van het aardbeienseizoen? Die vierden wij alvast door het allereerste kistje aardbeien van Hoogstraten te kopen aan 4000 euro, ten voordele van het goede doel “Kom op tegen kanker”. Naar goede gewoonte werd de opbrengst verdubbelt door de aangesloten telers. Ook jij kan meesmullen, want de aardbeien zijn vanaf nu beschikbaar in jouw Spar winkel. Op jouw gezondheid!

< naar de wereld van Spar