U bent hier

Aan de slag met diepvriesvis

Met een voorraad diepvriesvis heb je steeds verse vis in huis. Wil je die lekker klaarmaken, dan moet je hem eerst ontdooien volgens de regels van de kunst. Vervolgens kan je er alle kanten mee uit. 

National Media File 
0

Chili con pescado

Deze originele Mexicaanse chili met vis schud je zo uit je mouw! Laat je inspireren door het recept. Smakelijk!

Recept

Zo ontdooi je diepvriesvis

  • Haal je vis op voorhand uit de diepvries en leg hem in de koelkast. Doe dat bijvoorbeeld de avond voorheen. Zo ontdooit hij geleidelijk en op een constante temperatuur.
  • Voordat je aan de slag gaat, dep je de vis goed droog met keukenpapier.
  • Vis uit de diepvries vergeten halen? Leg hem in een afgesloten plastic zak in een kom met koud water. Zorg ervoor dat hij helemaal ondergedompeld is. Om te checken of de vis ontdooid is, druk je er voorzichtig in met je vinger. De dooitijd is afhankelijk van de dikte van de vis, maar deze methode neemt meestal een uurtje in beslag.
  • Ontdooi je vis nooit in warm water! Dan ontdooit hij ongelijkmatig en te snel, wat de smaak en textuur allesbehalve ten goede komt.
  • Enkel als je de vis meteen erna bereidt, komt je microgolfoven van pas. Gebruik de ontdooifunctie en haal de vis eruit als hij nog koud aanvoelt.
  • Ligt je vis nog in de diepvries en wil je hem meteen klaarmaken? Spoel hem af onder koud water en dep droog. Bak de bevroren vis niet, maar leg hem in de oven of op de barbecue.
  • Eens ontdooid, mag je de vis niet opnieuw invriezen. Denk dus goed na over de portie die je uithaalt.
National Media File 
0

Duurzame vis herken je zo

Het blauwe MSC-label staat voor duurzame wilde vis. Vissers die het label krijgen, vangen geen bedreigde vis, werken met respect voor het visbestand en beperken zowel de bijvangst als de impact op het ecosysteem in de zee. Staat er een groen ASC-label op de verpakking? Dat wil zeggen dat de vis gekweekt wordt met respect voor de natuur en in correcte werkomstandigheden.

Wist je dat...

Diepvriesvis gaat vaak op de boot al de vriezer in. Zo blijft hij supervers!

< naar de wereld van Spar