U bent hier

12 heerlijke feestdesserts

Na het hoofdgerecht komt le moment suprême: het dessert. Hou je het graag snel en simpel of ga je graag een uitdaging aan? We hebben voor ieder wat wils. Hou dus maar een plaatsje vrij voor deze heerlijke zoete afsluiters.

Ook met een simpel en snel dessertje kan je hartjes laten smelten. Ga aan de slag met deze simpele recepten en voeg een kleine feesttoets toe. Maak bijvoorbeeld eens zandkoekjes voor bij de koffie in feestvormpjes: een kerstboom, een ster, enzovoort. Of versier cakejes met glazuur, discobolletjes of bloemsuiker.

De ideale activiteit tijdens de kerstvakantie? Bakken!
Ga aan de slag met onze kidsproof recepten.

Een dessertje met een lopend hartje? Dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt! Daag jezelf uit met één van deze vier dessertjes. Zo is bijvoorbeeld ‘moelleux van chocolade’: altijd een voltreffer! 

Streef je naar het ultieme wow-effect? Pak dan uit met een van deze vier absolute topdesserts. Stuk voor stuk zien deze gerechten er verrukkelijk uit. Bovendien kan je in de keuken jouw kooktechnieken eens stevig op de proef stellen.

Hoe rol je een bûche op?

Maak een propere handdoek nat en wring hem goed uit. Zorg ervoor dat hij zeker niet naar waspoeder smaakt. Leg de handdoek open op het aanrecht. Nadat je de bakplaat uit de oven haalt, keer je het gebak in één beweging om op de handdoek. Zo zal de bûche minder snel breken.

Nog meer inspiratie?

Desserts
< naar de wereld van Spar