Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappel verwijst naar het dieprode vruchtvlees – het resultaat van koude nachten en zachte dagen. 

  • Bloedsinaasappels zijn in seizoen van december tot maart. 
  • Bij Spar vind je twee soorten: de Tarocco en de Moro. De eerste soort is erg gemakkelijk te pellen. Je vindt ze in schaaltjes van vier. De Moro is een sappige persappelsien die je in netjes van 1,5 kilogram scoort.
  • De vrucht gedijt goed in landen waar een rijke vulkaanbodem aanwezig is, zoals Sicilië. Daar komen de bloedsinaasappelen van Spar vandaan.
Smaak.png

Smaak van bloedsinaasappels

De smaak van de bloedsinaasappel is friszoet tot zoet. De smaak wordt zachter naarmate de vrucht rijpt. De Moro-variant heeft een lichtzure toets.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van bloedsinaasappels

Dankzij het Siciliaanse microklimaat hebben bloedsinaasappels extra veel antioxidanten. Daarenboven is de vrucht rijk aan vitamine C.

Bewaren.png

Bloedsinaasappels bewaren

Doordat bloedsinaasappelen in vergelijking met een gewone sinaasappel redelijk klein zijn, kan je ze niet even lang bewaren. Bewaar ze op een koele plek of in de koelkast, zo hou je ze ongeveer twee weken vers.

Weetjes.png

Weetjes over bloedsinaasappels

Wie alles uit de bloedsinaasappel wil halen, kan de schil raspen. Heerlijk in rabarbercompote of bij chocolade.

 

Bloedsinaasappels snijden & schoonmaken

Je kan de vrucht gewoon pellen en de partjes zo opeten. Een bloedsinaasappelsapje is ook een goed idee. Gebruik dan Moro’s, die laten zich gemakkelijk persen.

  1. Pel de bloedsinaasappel.
  2. Eet uit het vuistje, pers of verwerk in een gerecht.
Bloedsinaasappels snijden & schoonmaken