U bent hier

Patati patata: De vaste waardes

Gebruik vastkokende aardappelen voor aardappelsalade, gebakken patatjes of gewoon om te koken.

Spar vastkokende aardappelen
National Media File 
0
 
Spar vastkokende aardappelen
National Media File 
0

Charlotte

Type: vastkokend
Uitzicht: gelijkmatige vorm en gladde, gele schil
Smaak: heel fijn


Nicola

Type: vastkokend
Uitzicht: gelijkmatig ovale vorm en felgeel vruchtvlees
Smaak: volle aardappelsmaak

Inspiratie voor de keuken

Kasteelaardappelen
National Media File 
0

Kasteelaardappelen

‘Pommes château’ of kasteelaardappelen zien eruit als kleine tonnetjes met zes kanten. Bon ton bij klassieke schotels.

Restjestip
Het nadeel aan kasteelaardappelen is dat je veel afval overhoudt. Maak de aardappelschillen en andere overschotjes schoon, frituur ze, bestrooi met zout, peper of andere kruiden en je hebt lekkere chips!

Rosti
National Media File 
0

Röstiaardappelen met lamssteak en sla

Rösti’s zijn een typische specialiteit in Duitstalig Zwitserland. Ze spreken de naam uit als ‘reusjti’. Oorspronkelijk aten boeren uit de omgeving van Bern deze aardappelkoeken als ontbijt, maar tegenwoordig doen ze gewoonlijk dienst als bijgerecht.

 

Vitamine C-knol

Aardappelen zitten bomvol vitamine C en hebben op dat vlak een streepje voor op rijst of pasta. Met deze tips behoud je de vitamines maximaal:

1. Laat aardappelen niet in water liggen na het schillen.
2. Leg aardappelen pas in het water als het kookt.
3. Kook of stoom aardappelen in de schil. Laat ze vervolgens even schrikken, dan schillen ze makkelijker.

< naar de wereld van Spar