U bent hier

Spar serveert je 7 smakelijke salades

Een voedzame lunch waar je geen werk aan hebt? Spar serveert je zeven overheerlijke, superverse maaltijdsalades: eentje voor elke dag van de week. Elk bakje zit boordevol vitaminen en smaak. Dat komt doordat DV Fresh, in het West-Vlaamse Pittem, ze met veel liefde en expertise samenstelt. Geen ‘stutjes’ maar salades! 

Het verhaal van onze Spar maaltijdsalades start bij Sofie Vancolen, onze Spar aankoper traiteur. Samen met DV Fresh stelde ze vijf evenwichtige maaltijdsalades samen.

Sofie: “In elke salade zit iets van koolhydraten, iets van kaas, vlees of vis, superverse groenten – dat spreekt voor zich – en een smakelijk sausje. Dat is de gouden formule voor een goede, evenwichtige salade.”

“Al zijn er consumenten die liever geen koolhydraten eten. Speciaal voor hen hebben we ons assortiment uitgebreid met twee maaltijdsalades zonder koolhydraten: de Spar chicken tikka salad en Spar Nordic salad. Nu hebben we dus echt voor ieder wat wils!”

Salades Spar
National Media File 
0
Salades Spar
National Media File 
0
Salades Spar
National Media File 
0

Vers & goed gevuld

Sofie: De basis voor onze maaltijdsalades is natuurlijk verse sla. In de winter komt die uit Italië en Spanje. Maar vanaf het voorjaar werkt DV Fresh samen met regionale telers. Verser kan haast niet! Van zodra de sla geoogst wordt, vertrekt die naar DV Fresh. Die controleren de sla en bewaren ze koel tot gebruik. Dan wordt ze versneden, meerdere keren in ijswater gespoeld en gedroogd.”

“Ook wortelen worden dagelijks vers aangevoerd en ter plaatse geraspt. DV Fresh werkt met grote bewaarwortelen, want die blijven lang krokant. Precies wat we willen in onze Spar salades. DV Fresh stelt hoge kwaliteitseisen, ook voor de andere ingrediënten. Dus nadat de ingrediënten werden gekozen, is het tijd om de salades samen te stellen.”

“Dat gebeurt volledig manueel met een speciaal weegsysteem, zodat er in elk bakje zeker voldoende zit. Daarna kunnen de deksels erop en vertrekken de salades richting ons magazijn in Mechelen en later naar de verschillende Spar winkels.” 

Een Spar salade voor elke dag van de week!

Greek salad - North Sea salad - Farmer salad - Continental salad - French salad - Nordic salad - Chicken tikka salad 

Salades Spar
National Media File 
0
Salades Spar
National Media File 
0
< naar de wereld van Spar