U bent hier

Zo maak je het lekkerste gebak

Ben jij niet uit de keuken weg te slaan en geeft de geur van vers gebak jou ook een hartverwarmend gevoel? Sla dan zeker aan het bakken met onze overheerlijke recepten. Van een klassieke vier-vierdencake tot je eigen blader- of kruimeldeeg, met onze tips lukt het jou zeker. Deegrol en ovenwanten in de aanslag en bakken maar!

De basis

Wil je graag leren bakken? Ga dan aan de slag met onderstaande recepten. Wij hebben de lekkerste recepten voor jou uitgekozen waarmee je het bakken zo onder de knie krijgt. Hou je in het begin heel goed aan het recept en weeg alles nauwkeurig af, zo kan je gebak bijna niet mislukken. 

Tip: zorg ervoor dat je ingrediënten allemaal op kamertemperatuur zijn.

Zo maak je bladerdeeg

Zelf bladerdeeg maken vraagt wel wat tijd en kneedwerk. De moeilijkheid zit ’m in het ‘toeren’, oftewel het inkneden van de boter. Dat gebeurt in stappen. Zo wordt de boter heel gelijkmatig verdeeld over het deeg. Het resultaat mag er zijn: die verse boter doet het bladerdeeg smaken als nooit tevoren! Zorg ervoor dat het deeg niet te warm wordt tijdens de bereiding, anders smelt de boter en krijg je een minder mooi deeg.

Tip: Aangezien het wel wat tijd vraagt, maak je bladerdeeg best in grotere hoeveelheden. Vries het daarna in kleinere porties in.

Zo maak je kruimeldeeg

Kruimeldeeg schittert in hartige en zoete bereidingen. Je kan dus zowel een hartig als een zoet kruimeldeeg maken. Kies best wel op voorhand welke versie je wil maken, want voor hartige gerechten heb je heel wat minder suiker nodig. Moeilijk om te maken? Helemaal niet! Mengen, kneden en laten rusten. Dat is het!

Kant-en-klaar

Heb je niet veel tijd of wil je liever op safe spelen? Kies dan voor kant-en-klaar deeg. Ons Spar blader- of kruimeldeeg helpt je graag uit de nood.

Bakplezier à volonté

Nood aan inspiratie? Met onze overheerlijke recepten beleef je oneindig veel bakplezier!

Recepten
< naar de wereld van Spar