U bent hier

Smeltkaas

Hoog tijd om je raclettestel boven te halen. Maar weet dat je raclettekaas ook voor zoveel meer kan gebruiken. Denk aan tartiflette of Hasselback patatjes. Gesmolten kaas verandert gerechten in eersteklas comfort food. Dat doet deugd op donkere dagen!

spar recept brood met kaas en look
National Media File 
0

Brood met look en kaas

Lekker als aperitiefhapje met olijfjes en stukjes salami!

hasselback patatjes met kaas
National Media File 
0

Hasselback patatjes met kaas

Lekker bij een stukje wild en winterse groenten!

croque met raclettekaas
National Media File 
0

Croque met raclettekaas

Zoveel beter dan een boterham met kaas!

croque met camembert
National Media File 
0

Croque met appel, rozijntjes en camembert met calvados

Snij de korstjes van het witte carrébrood. Beleg een sneetje met plakjes
camembert en strooi er wat rozijntjes over. Dek af met fijne appelschijfjes en een tweede sneetje brood. Gril goudbruin aan weerszijden.

National Media File 
0

Wafelcroque met Le Brébiou, grisonvlees en rucola

Beleg een vierkantje bladerdeeg met plakjes Le Brébiou, grisonvlees (= gedroogde sneetjes rundvlees) en rucola. Leg er een vierkantje bladerdeeg bovenop. Bak enkele minuten in een heet wafelijzer, totdat de wafelcroque goudbruin is. Tip: versier je bord met balsamicocrème of Luikse stroop.

raclettekaas met grisonvlees
National Media File 
0

Raclette met grisonvlees

Probeer dit aardappelstoofpotje van gebakken sjalotten met champignons, gekookte aardappelen en stukjes ambachtelijk gerookte Savoieham. Overdek het geheel met Franse raclettekaas en grisonvlees.

val dieu raclette
National Media File 
0

Val Dieu raclette

Draai grisonvlees, gedroogde ham, spek en salami van de traditioneel bereide Zwitserse charcuterieschotel rond knapperige grissinistengels. Vervolledig je raclettetafel met augurkjes, zilveruitjes en sneetjes houthakkersbrood met amandelen en hazelnoot.

raclette de savoie
National Media File 
0

Raclette de Savoie

Onder de smeuïge raclette de Savoie Montagne-kaas in de gourmetpannetjes schuilt een heerlijk stukje gevlochten desembrood flûte met noten en rozijnen met een sneetje magere filet.

panini met raclettekaas
National Media File 
0

Panini met raclettekaas en Tirolerham

Snij enkele witte paninibroodjes in twee. Beleg één helft met ontzwoerde
Tirolerham. Leg er plakjes raclettekaas naar keuze (zie p.41) bovenop en
werk af met een tweede laagje ham. Gril goudbruin. Serveer met een potje augurkjes en zilveruitjes.

croque met blauwe kaas
National Media File 
0

Croque met blauwe kaas en peer

Beleg de sneetjes bruin brood met plakjes blauwe kaas en plakjes peer.
Leg twee belegde sneetjes op elkaar en steek in het croquesmachine. Bak goudbruin. Haal ze eruit en steek met een uitsteekring cirkels uit het brood. Tip: rasp de peer in fijne julienne en serveer naast de croque.

sfeerbeeld raclettekaas
National Media File 
0
 
< naar de wereld van Spar