U bent hier

Koken met meer smaak en pit

Welkom in de wondere wereld van de pitten, zaden en andere smaakmakers. Ze toveren je gerechten naar een hoger niveau, zorgen voor extra energie en voegen unieke smaken. Tijd om je horizon te verruimen!

Pitten & zaden

Al zijn ze klein en fijn, pitten en zaden liften tal van gerechten naar een hoger niveau. Dat smaakt naar meer en daarbovenop krijg je extra energie cadeau.

Koken met meer smaak en pit - chiazaad
National Media File 
0

Extra voedzaam met chiazaad

Chiazaadjes kunnen 10 tot 12 keer hun gewicht aan vocht opnemen. Daarom wordt chia vaak gebruikt om pudding, confituur of smoothies te maken.

Smoothiebowl

Koken met meer smaak en pit - sesamzaad
National Media File 
0

Meer bite met sesamzaad

Sesam bevat onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamine E en B en mineralen. Daarnaast voegt het extra structuur toe aan je gerechten.

Sesamvoorgerecht

Koken met meer smaak en pit - pompoenpitten
National Media File 
0

Topping van pompoenpitten

Pompoenpitten zijn de eetbare pitten van een pompoen. Een handjevol levert al een goede hoeveelheid aan onverzadigde vetzuren, magnesium en zink op.

Salade met pitten

Koken met meer smaak en pit - gojibes
National Media File 
0

Zoetzure toets van gojibessen

De kleine langwerpige besjes koop je altijd gedroogd. Ze zijn vooral rijk aan vitamine C, selenium en ijzer en proeven zoet, met een lichtzure toets.

Bobotie

Unieke smaakmakers

Wil je jouw gerechten eens op smaak brengen zonder heel wat kruiden toe te voegen? Ga dan eens aan de slag met deze unieke smaakmakers:

National Media File 
0
  • Ansjovisfilets: smaken zout en zijn lekker in Italiaanse en Zuid-Franse gerechten
  • Gember: smaakt zeer pittig en is lekker in Aziatische gerechten
  • Kappertjes: smaken zuur en zijn lekker in Franse en Italiaanse gerechten
  • Citroengras: heeft een frisse smaak en is lekker in Aziatische gerechten
  • Piccantina: smaakt licht pikant en is lekker in Zuid-Amerikaanse en Aziatische gerechten
< naar de wereld van Spar