U bent hier

Paashelden op het menu

De lekkerste zondag van het jaar? Da’s Pasen! Want zeg nu zelf: welke feestdag heeft zo’n arsenaal topingrediënten ter beschikking? Heerlijk mals lamsvlees, verse eieren, edele witte asperges en – last but not least – onze geweldige chocolade. Laat deze vier paashelden schitteren op je tafel!

Eieren
National Media File 
0

Held 1: eieren

SUPERKRACHT

De grootste troef van eieren? Hun veelzijdigheid! Ze duiken overal op, zowel in hartige als zoete gerechten. En als de situatie daar om vraagt, kan deze superheld zich ook nog eens opsplitsen in eiwit en eigeel. Deze unieke eigenschap maakt ze multi-inzetbaar. De mogelijkheden zijn werkelijk ... ei-ndeloos, zeker bij het paasdiner!

KLEIN, MAAR FIJN

Spar verkoopt enkel kakelverse, Belgische eitjes. Zo'n pas gelegd ei is ongeveer vier weken houdbaar. Of kwarteleieren zoveel anders smaken dan kippeneieren? Niet echt. Hun smaak is misschien een klein tikkeltje fijner en zachter. Nee, kwarteleitjes maken vooral het verschil qua grootte. Met zo’n klein gekookt eitje maak je prachtige hapjes. 

Paasreceptjes met eieren
Asperges
National Media File 
0

Held 2: asperges

SUPERKRACHT

Het leven ondergronds geeft de asperge haar bovennatuurlijke kracht. Het is immers door die parelwitte kleur dat deze Belgische topgroente uitblinkt  in finesse. Een niet te onderschatten eigenschap, want met zijn exclusieve looks en smaak betovert het ‘witte goud’ jong en oud.

ASPERGETEELT

Om onze Belgische trots te telen, moet je geduld hebben. Het is een meerjarige plant die het eerste jaar nog geen asperges oplevert. Het loof heeft tijd nodig om energie op te nemen. Pas het volgende seizoen kan de teler zijn eerste asperges oogsten. Dan is het alle hens aan dek, want de oogst gebeurt met de hand en de periode is kort. Daarna krijgen de planten de hele zomer om terug aan te sterken. Topkwaliteit vraagt veel tijd en arbeid!

Paasreceptjes met asperges
Lamsvlees
National Media File 
0

Held 3: lamsvlees

SUPERKRACHT

Het ultieme wapen van onze derde paasheld kan je moeilijk een geheime kracht noemen: lamsvlees heeft massa’s smaak en kan dat onmogelijk verstoppen. Schenkel, bout of kotelet: de smaak spat eraf. Hoe hij daaraan komt? Van een lente vrij grazen op heerlijke Ierse weiden. Hoe jonger het vlees, hoe malser en hoe sappiger het voor de dag komt.

KEN JE STUK

Lamsbout: is de achterbovendij van het lam. Hij heeft massa's smaak en is supersappig. Tijdens het braden geeft het been extraveel smaak af. 
Lamsschenkel: komt van onderaan de voor- en achterpoten. Het bevat collageen, waardoor het smeuïg blijft na het garen.
Lamsfilet: wordt uit de rug gesneden en is meestal van al het vet ontdaan. Het is het zachtste en duurste stukje van het lam.
Lamskotelet: heeft een kenmerkende, afgeronde T-vorm en komt uit de rib of rug van het lam.
Lamsragout: stukken vlees uit de bout, schouder, nek en borst. Perfect om in een stoofschotel te verwerken.
Lamsgehakt: vlees uit de nek, borst, schouder en bout vermalen we tot vers gehakt.

Paasreceptjes met lamsvlees
Chocolade
National Media File 
0

Held 4: chocolade

SUPERKRACHT

Het succes van chocolade zit’m in zijn onweerstaanbaarheid. Pure, witte of melkchocolade, we smelten er allemaal voor. Gelukkig zijn de paasklokken  meestal bijzonder gul. Dus de chocolade die je niet meteen opsnoept, kan je gebruiken om een echt paasdessert mee te maken. Gegarandeerd dat je
met onze drie desserts hoge ogen gooit op het paasdiner!

PAASTRADITIE

Eieren verstoppen doen we al heel lang. Volgens de Germaanse traditie stopte men kippeneieren – een symbool van vruchtbaarheid – in akkers om de grond vruchtbaarder te maken. Met de jaren, werden de kippeneieren vervangen door chocolade eieren. En het verstoppen laten we over aan de paasklokken en -haas. Wat zijn onze kleine snoepers blij wanneer ze hun buit ontdekt hebben!

Paasreceptjes met chocolade
< naar de wereld van Spar