U bent hier

Top 10 van leuke dingen om met oma en opa te doen

Haal deze zomer de gemiste momenten met oma en opa in. Leef je volledig uit in de keuken, ga onze kookuitdaging aan of speel Het Grote Sparspel van illustratrice Eva Mouton! Terwijl je zelfgemaakte pionnen drogen, kan je nog even op zoek naar de vijf verschillen op Eva’s strandtekening. 

1) Keukenplezier

Overtuig oma om haar beste keukengeheimen prijs te geven. Duik daarna samen de keuken in om de recepten uit te proberen (en te proeven natuurlijk). Heb je niet veel inspiratie? Neem dan eens een kijkje naar onze kidsproof recepten uit onze kinderkeuken

Om het lekkerst!

Wij dagen jullie uit om een foto van jullie lekkerste creatie met ons te delen. Doe mee met deze te gekke wedstrijd en krijg een leuke verrassing!

Doe mee

2) Katapulteer je grootouders terug naar hun jeugd

Laat je grootouders voor één dag hun jeugd herbeleven. Organiseer een Vlaamse kermis met een ballenkraam van blikjes, een wedstrijdje zakkenlopen, koekhappen aan de waslijn, ringelen ... Plezier gegarandeerd!

3) Tuinier plezier

Haal je groene vingers boven en leg samen met oma en opa een kruidentuintje aan. In je eigen kruidentuin kan je basilicum, bieslook, peterselie, munt, ... aanplanten. Ontdek hier onze tips om van je kruidentuin een echt succes te maken. Spreek regelmatig af om hem samen te verzorgen.

4) Het Grote Sparspel

Speel samen Het Grote Sparspel van Eva Mouton! Maak eerst enkele superleuke pionnen en ontdek wie het best tegen zijn verlies kan. 

Speel mee met Het Grote Sparspel

De speler die als eerste met zijn/haar karretje de tafel vol lekkers bereikt, wint! De spelregels kan je hier terugvinden. 

Download en speel

5) Blotevoetenpad

De meeste grootouders wandelen graag. Maar dat kan leuker! Heb je zin in een avontuurlijk uitstapje? Ga dan samen naar een blotevoetenpad in de buurt of maak er zelf een. Dat wordt een unieke ervaring om nooit te vergeten!

6) Ga op zoek naar de 5 verschillen

Ga op zoek naar de vijf verschillen op Eva Mouton's strandtekening. Kan jij ze vinden?

Download en speel

7) Ga naar de kinderboerderij

Een uitstap naar de zoo is altijd fijn, maar op een kinderboerderij kom je nog dichter bij de dieren. Trek deze zomer samen naar de Barelhoeve in Bornem, het Tivolipark in Mechelen of een andere kinderboerderij in jouw buurt.

8) Kleurplaten inkleuren

Ben jij op zoek naar een leuke kleurplaat? Dan kan je hier enkele zomerse tekeningen vinden waar je kleine hartedief zich mee kan amuseren. Veel kleurplezier!

Klik op de afbeelding om te downloaden.

9) City golf

Trek de stad in voor een partijtje city golf. Brugge, Antwerpen, Doornik … Het zijn maar enkele van de vele steden en gemeenten waar je een golfballetje kan laten rollen. Ontdek online of het ook kan bij je grootouders in de buurt.

10) Dromenvanger

Knutsel samen jullie eigen dromenvangers in elkaar. Neem de jouwe mee als je bij oma en opa gaat logeren, dan slaap je net zo goed als in je eigen bed.

< naar de wereld van Spar