U bent hier

Verrassingsballetjes

Kinderen zijn dol op verrassingen. Daarom zijn vogelnestjes met een ei binnenin het perfecte kindergerecht. Als Alex de ballen zelf mag kneden en rollen wordt het nog leuker!

Vogelnestjes

4 personen . 40 min

800 g gemengd gehakt
5 Spar eieren
600 g Boni Selection tomatenstukjes
met basilicum
¼ kl oregano
200 g paneermeel
Boni Selection olijfolie
1 el tomatenpuree
Spar gehakte peterselie

Meng het gehakt met 1 losgeklopt ei
National Media File 
0
Meng het gehakt met het paneermeel
National Media File 
0
Pel de hardgekookte eieren
National Media File 
0

1. Kook 4 eieren hard in ± 10 min.
2. Meng het gehakt met 1 losgeklopt ei en 100 g paneermeel.
3. Pel de hardgekookte eieren.

Met natte handen lukt het kneden beter. Het gehakt blijft dan minder aan je vingers plakken.Alex
Verdeel het gehakt over de eieren en maak balletjes
National Media File 
0
Rol de balletjes in het overige paneermeel
National Media File 
0
Bak de vogelnestjes bruin in olijfolie en kruid met peper en zout
National Media File 
0

4. Verdeel het gehakt over de eieren en maak balletjes.
5. Rol de balletjes in het overige paneermeel.
6. Bak de vogelnestjes bruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Voeg de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe
National Media File 
0
Laat de vogelnestjes nog 10 min op een zacht vuur sudderen
National Media File 
0
De vogelnestjes zijn klaar om op te eten
National Media File 
0

7. Voeg de stukjes tomaat, tomatenpuree en de oregano toe.
8. Laat nog 10 min op een zacht vuur sudderen.
9. Werk af met gehakte peterselie.

Het eitje is perfect gekookt. Smullen maar!Alex
< naar de wereld van Spar