U bent hier

De perfecte picknick organiseren

De perfecte picknick bestaat uit een goed evenwicht van zelfgemaakte lekkernijen en kant-en-klare hapjes. Ontdek hieronder alvast enkele heerlijke picknick-recepten. Eens de selectie gemaakt is, rest je nog één ding: je neervlijen in het zachte gras en smullen maar! Haal je picknickmand alvast maar boven want met deze lekkere recepten en handige checklist wordt het een gezellig picknick om nooit meer te vergeten.

Wat mag er niet ontbreken op een perfecte picknick?

Eerst en vooral is het handig om een mooie picknickmand te voorzien waar je alle lekkere gerechtjes in kan stoppen. Ook een koelbox is enorm handig om bijvoorbeeld de drank lekker fris te houden. Bestek, borden, bekers en een lekker zacht dekentje zijn ook een must.
TIP: Een goed en ecologisch alternatief voor wegwerpbestek is bestek uit bamboe. 

Recepten voor een heerlijke picknick

Bij een picknick horen natuurlijk enkele verfrissende drankjes. Een zelfgemaakte limonade, flesje wijn of zelfs een cocktail kan je meenemen om een gezellige aperitief te drinken tijdens de picknick. Ook lekker hapjes zoals een picknickbrood en een salade mogen niet ontbreken. 
TIP: Vergeet zeker geen kurkentrekker als je een flesje wijn meeneemt. 

Picknick-limonade
National Media File 
0

Rabarberlimonade

Picknick-limonade
National Media File 
0

Meloenlimonade

Kant-en-klare hapjes

Geniet tijdens een picknick van zowel zelfgemaakte gerechtjes als van kant-en-klare hapjes. Neem naast salades, broodjes en wraps ook wat fruit mee als dessert.  Bij Spar vind je een uitgebreid assortiment van hapjes die perfect zijn voor bij een geslaagde picknick. 

Picknick-kant-en-klare-hapjes-assortiment-Spar
National Media File 
0

Ontdek hier nog meer heerlijke recepten voor tijdens een picknick.

Recepten picknick
< naar de wereld van Spar