U bent hier

Lekker lang brunchen

Niets zo gezellig als een uitgebreide brunch om de dag goed in te zetten. Het is het ideale excuus om eens lekker lang uit te slapen en vervolgens urenlang aan tafel te blijven zitten. Perfect voor op een zondagochtend! Maar wat serveer je op zo een brunch? Verwen je gasten met onderstaande receptjes om je vingers bij af te likken.

Een goede voorbereiding

Om optimaal van jouw brunch te genieten en om ’s ochtends stress te vermijden kan je al veel op voorhand doen. Je kan de tafel vooraf al dekken en versieren. Veel gerechtjes kan je de avond ervoor klaarmaken waardoor je op de dag van jouw brunch zelf niet al te vroeg uit de veren moet. Brunchen gaat om gezellig samenzijn met familie of vrienden en door een goede voorbereiding kan je samen met jouw gasten aan tafel zitten en meegenieten.

TIP: Dingen die vers moeten zijn zoals fruit en yoghurt, maak je best de dag zelf klaar. 

Drinks

Er zijn heel wat mogelijkheden om je gasten te verwennen met diverse drankjes. Denk maar aan warme dranken zoals koffie, thee en chocolademelk. Daarnaast kan je ook (vers) sinaasappelsap of een huisgemaakte smoothie voorzien om de gasten in de watten te leggen. Wil je echt scoren bij jouw brunchers? Voorzie dan een glaasje verfrissende bubbels.  

 

Aan tafel!

Een brunch is eigenlijk een ontbijt en lunch tezamen. Daarom is een goede afwisseling tussen zoete en hartige gerechtjes een must. Wat zeker niet mag ontbreken op de brunchtafel zijn brood, pistolets, koffiekoeken, beleg en ontbijtgranen. Hieronder staan alvast enkele originele receptjes ter inspiratie.

Een zoetje...

Naast pannenkoeken of verloren brood kan je jouw gasten verwennen met deze heerlijk zoete receptjes:

en een zoutje.

TIP: Als je eitjes wilt serveren kan je op voorhand hardgekookte eitjes maken of op de moment zelf eitjes bakken naar wens van de gasten.

Op zoek naar nog meer inspirerende gerechten om jouw gasten voor te schotelen? Ontdek hier al onze brunchrecepten. 

Meer brunchrecepten

Finnishing touch

De makkelijkste manier om jouw eten te serveren is via een buffettafel. Dit zorgt ervoor dat de eettafel niet bomvol staat en dat alles er ordelijk en overzichtelijk uitziet. Ook leuke decoratie mag zeker niet ontbreken, zoals mooie tafeldecoratie, bijpassende servetten en een kleurrijk bloemetje.

TIP: Het is handig om alles in kleine porties te voorzien. Dit oogt heel mooi en zo kunnen je gasten van alles een beetje proeven. 

Lekker lang brunchen
National Media File 
0
Nu is het enkel nog wachten op de gasten, hen hartelijk ontvangen en als iedereen er is, is het tijd om de voetjes onder tafel te schuiven. Eet smakelijk en geniet van jouw brunch! 
 
< naar de wereld van Spar