U bent hier

Les Animals: beestige wijnen

Met hun speelse etiketten en namen vallen ze op in onze wijnrekken, de wijnen van Les Animals. Ze zijn alle drie voortreffelijk en complexloos. Naast de flessen zijn de Ours Blanc, Fourmi Rouge en Eléphant Rosé nu ook verkrijgbaar als bag in box. De wijnreeks ‘Les Animals’ staat voor toegankelijke wijnen die plezant zijn om te drinken. Een voorstelling.

National Media File 
0
National Media File 
0

Ours Blanc 75cl of 3L

Land/regio: Frankrijk - Côtes du Rhône – Luberon

Type: Fruitig – wit – droog

Druiven: Bourboulenc, Grenache blanc, Roussanne, Ugni blanc en Vermentino

Degustatie: Een bleke en heldere kleur met veel schittering. In de neus delicate aroma’s van lentebloemen en witte vruchten zoals appel en perzik. In de mond veel volume, frisse levendigheid en in balans met een fruitige, licht zilte finale.

Gastronomie: Een lekkere koude schotel, koud buffet, klassieke voorgerechten.

National Media File 
0
National Media File 
0

Fourmi Rouge 75cl of 3L

Land/regio: Frankrijk - Côtes du Rhône - Ventoux

Type: Rood – fruitig

Druiven: Carignan - Cinsault - Grenache – Syrah

Degustatie: Een zeer intense en donkerrode kleur met behoorlijk wat tinten violet. Een gulzige neus van vers rood en zwart fruit zoals aardbei, braambes en bosbessen gevolgd door zoete specerijen. In de mond evenwichtige, zachte en elegante tannines. Een fruitige en smaakvolle afwerking.

Gastronomie: Een lekkere koude schotel, koud buffet, klassieke voorgerechten.

National Media File 
0
National Media File 
0

Eléphant Rosé 75cl of 3L

Land/regio: France - Côtes du Rhône – Luberon

Type: Rosé - droog

Druiven: Cinsault - Grenache – Syrah

Degustatie: De definitie van een zomerse rosé zonder te veel tralala, maar o zo guitig en lekker. Florale tonen, knapperig fruit en een subtiele frisheid. Wat romig in de afdronk.

Gastronomie: Een aperitiefwijn voor op een  zomers terras, bij een salade met kip en pasta.

 

Tip: om een bag in box goed koel te houden op je tuintafel leg je best een koelelement in de box op de zak wijn.

Weetje: Aan de 3 ietwat aparte namen van deze wijnen hangt nog een leuk verhaal vast. Het nichtje van de Familie Perrin, het familiebedrijf dat deze wijnen verbouwt, zat tijdens een zondagse lunch stilletjes in een hoekje te tekenen. Ze had enkel een roze stift. Daarmee tekende ze een schattige roze olifant. Iedereen vond het zo leuk en ze besloten om er iets mee te doen. Eén jaar later werd de eerste cuvée van Eléphant Rosé een groot succes. Iedereen vroeg of er ook nog een rode en witte wijn zouden volgen. In dezelfde stijl werd nadien de Fourmi Rouge en Ours Blanc gecreëerd. De spelfout ‘Les Animals’ i.p.v. het correcte Les Animaux is dan ook een bewuste knipoog naar de kindertekening, want kinderen maken die fout geregeld. ‘We zijn goed in wijn maar niet in spelling’, wordt ook vermeld op  de wijndozen, om aan te geven dat het serieuze wijnen zijn die zichzelf niet serieus nemen.

< naar de wereld van Spar