U bent hier

Workshops voor iedereen

Spar staat voor gezellige buurtwinkels waar je door de ondernemer, zijn gezin en zijn medewerkers hartelijk wordt ontvangen. De Spar-winkels hebben een uitgekiend gamma kwaliteitsproducten, met veel aandacht voor vers. Wil je kennismaken met Spar? Kom dan eens naar één van onze workshops bij Colruyt Group Academy. Tot binnenkort?

Aan de Kook workshop
National Media File 
0

Aan de KOOK

In deze workshop duiken we in het gevarieerde en verrassende aanbod van KOOK, het maandelijkse inspirerende magazine van Spar. We experimenteren niet alleen met recepten uit de vaste rubrieken van KOOK (denk maar aan Doordeweeks of de Seizoenstoppers), maar gaan ook dieper in op verschillende thema’s. Variatie troef, want we maken een hele rist gerechten klaar: van doordeweekse maaltijden over hippe lunches tot partyproof gerechten. En naast de recepten neem je ook een heleboel tips en tricks mee naar huis.

Aan de KOOK: verrassende recepten in februari
Aan de KOOK: verrassende recepten in maart
Aan de KOOK: verrassende recepten in april
Aan de KOOK: verrassende recepten in mei
Aan de KOOK: verrassende recepten in juni

Naast onze recepten uit de Kook, kan je nog een heleboel culinaire workshops volgen. Ontdek het aanbod hieronder! Meer info en inschrijven doe je via de website van Colruyt Group Academy.

workshop braziliaanse keuken
National Media File 
0

De Braziliaanse keuken

Saudade! Wij brengen de samba in de keuken met traditionele Braziliaanse gerechten zoals coxinhas. Dat zijn deegpakketjes gevuld met kaas, kip of vlees en één van de populairste snack van het land. We maken ook pao de queijo of kaasbroodjes, pastels of krokante loempia’s met vis, vlees of als vegetarische snack. Als dessert serveren we een Bolo, een Braziliaanse cake gemaakt met gecondenseerde melk. Bom apetite!

Workshop de Noord Amerikaanse keuken
National Media File 
0

De Noord-Amerikaanse keuken

Noord-Amerika is een smeltkroes van culturen en dat merk je ook aan de keuken. Pulled pork, gemarineerde chicken wings en spare ribs en als dessert pancakes met maple syrup of cheese cake. De Amerikaanse keuken is veel meer dan alleen hamburgers en donuts. Ga mee op culinaire ontdekkingstocht naar de nieuwe wereld.

workshop crazy classics
National Media File 
0

Crazy Classics

Tradities zijn er om in stand te houden. Maar in deze workshop geven we een twist aan de traditionele familierecepten. Wat dacht je van tomatensoep met balletjes? Of hete bliksem, blinde vinken met boontjes in uiensaus, gebraden kip met appelmoes of rosbief met peperroomsaus? We maken alle gerechten op onze eigen manier, even lekker als die van je moeder of oma. Als dessert eten we een nieuwerwetse broodpudding en zelfgemaakte speculaas.

workshop kleurrijke macarons
National Media File 
0

Kleurrijke macarons

Macarons zijn kleine luchtige koekjes met daartussen een zachte vulling. Wij maken verschillende soorten koekjes met de bijhorende vullingen of ganaches. De klassiekers met chocolade, vanille, Amaretto en citroen passeren de revue. Maar we maken ook een hartige versie. Wat dacht je van een hartige macaron met foie gras?

 

Workshop Het geheim van de banketbakker ontsluierd
National Media File 
0

Het geheim van de banketbakker ontsluierd

Leer het lekkerste gebak zelf maken. Alle dagen feest! Zondagochtend is het ideale moment om verse koffiekoeken te halen bij de warme bakker. En de rest van de week dan? Verwen jezelf en je gezin en leer de heerlijkste koffiekoeken zelf maken, rijsttaart, madeleintjes, bokkepootjes, tompoezen  en carré confiture, ze passeren allemaal de revue. 

workshop lentebuffet makkelijk feesten
National Media File 
0

Lentebuffet: makkelijk feesten

Communies, lentefeesten of gewoon gezellig samen zijn met vrienden, in de lente is er altijd wel een reden om te feesten. Koken voor een grote groep gasten kan je echter ook de nodige stress bezorgen. Kies voor een feestelijk buffet. Je kan op voorhand heel wat voorbereiden en tijdens het feest zelf kan je gezellig mee aan tafel. In deze workshop maken we verrassende warme en koude buffetgerechten.

Workshop De keuken van het Midden-Oosten
National Media File 
0

De keuken van het Midden-Oosten

Köfte, baba ganoush, falafel … gerechten uit de Midden-Oosterse keuken worden ook bij ons steeds populairder. Wij duiken de keuken in van landen zoals Libanon, Jordanië, Turkije en Egypte. Traditioneel eet men in deze landen vaak meerdere kleine gerechten en delen ze die, met in de pan gebakken brood erbij. We wagen ons aan Arabische mezze, shoarma, muhammara, mejadra en meer. Ingrediënten die vaak terug keren zijn verse kruiden, tahin, bulgur, kikkererwten en yoghurt.

Workshop Reis door Azië
National Media File 
0

Reis door Azië

In deze workshop trekken we door het continent dat ons sushi, samosas en gebakken rijst gaf. Van Japan over China, Vietnam en Tibet tot India, Indonesië en Thailand. We ontdekken de verrassende smaken van Azië. Wat dacht je bijvoorbeeld van Szechuan Chicken of Thit Kho?

Workshop la vera cucina italiana
National Media File 
0

La vera cucina italiana

Als je al eens in Italië geweest bent, dan weet je het  wel: de Italiaanse keuken is veel meer dan alleen pasta en pizza. De Italianen maken ook verrukkelijke hartige gerechten zoals Saltinbocca, Foccacia, gevulde pannenkoeken met radicchio, ricotta en champignons of lam met ansjovis en salieboter. Wij wagen er ons ook aan en leren de échte Italiaanse keuken kennen.

Workshop pizzapret
National Media File 
0

Kids: pizzapret (9-12 jaar)

Ben je ongeveer tussen 9 en 12 jaar en gek op pizza? Je leert op een speelse manier de verschillende ingrediënten kennen en je proeft van alles wat. Achteraf stel je jouw eigen toppizza samen en smikkelt hem lekker op. Hier zijn kleine chefs aan het werk, mama’s en papa’s niet toegelaten! Maar je kan hen achteraf wel blij maken met een zelfgemaakte pizzamuffin om mee te nemen naar huis.

Workshop kids: Pita, burrito en wraps
National Media File 
0

Kids: Pita, burrito en wraps (9-12 jaar)

Kan je van een pitabroodje ook een pizza maken? Zeker, dat noemen we dan een pitapizza. En in plaats van een wrap te gebruiken om een burrito te maken, gooien we de ingrediënten samen in een burrito-muffin. We maken een klassieke burrito met nachos en kaassaus, maar we maken ook een knotsgekke dessertversie met banaan en chocolade. Kortom, we experimenteren er op los!

Workshop raclette
National Media File 
0

Raclette en gourmet

Raclette en gourmet zijn een leuke manier om een makkelijk en gezellig feestmenu te organiseren. Het belangrijkste is de voorbereiding. Tijdens het eten zelf hoeft er niemand in de keuken te staan. Iedereen is de chef! We maken lekkere hapjes op de minipannetjes met vlees, vis, kaas, groenten en eitjes. Uiteraard komt er ook een dessert aan te pas!

Risotto
National Media File 
0

De perfecte risotto

Het geheim van een overheerlijke risotto? Vooral niet roeren! En naast geduld uitoefenen leert deze workshop je uiteraard ook de specifieke smaakmakers en ultieme combinaties uitkiezen voor jouw schotel, net als. Niet enkel de traditionele Italiaanse variant komt aan bod, maar ook de Spaanse en Creoolse versie. Op ons menu: gevulde portobello met risotto, risotto met gorgonzola en spinazie en vanillerisotto met gestoofd fruit. Laat het smaken! 

Griekse mezze
National Media File 
0

Griekse mezze

Allerlei lekkers ontdekken met vrienden en familie rond de tafel is de trend van het moment. Na de Spaanse tapas en de Italiaanse antipasti is het nu de beurt aan de Griekse mezze om onze keuken te veroveren. In deze kookworkshop leer je perfect gegrilde calamares bereiden, net als een slaatje van peultjes met koriander, zalmforel met bulgur en een mousse van artisjok. Met borden gooien is de enige traditie die we hier niet in ere houden! 

Franse keuken Bistro
National Media File 
0

Franse keuken: Bistro

Klaar voor een smakelijke reis doorheen de traditionele Franse keuken? Aan het einde van deze workshop waan je jezelf in een gezellige bistro langs de Seine. Maar eerst leer je de kneepjes van het vak: je maakt de smeuïgste soezen met kaasvulling en een smaakvolle rilette van makreel op stokbrood als hapjes, je verrast met escargots à la Bourguignonne bij het voorgerecht en je gaat lekker traditioneel met ham in deegkorst bij de hoofdschotel. Met een heerlijke karamelflan sluit je deze bistro-trip af. Bon appetit!

Thaïse keuken
National Media File 
0

Thaïse keuken

‘Khao’ is rijst, ‘tom’ betekent soep ‘en ‘kaeng’ staat voor kerrie. Begin alvast te oefenen, want in deze workshop overgieten we alle gerechten met een heerlijk exotische ‘nam’ of saus uit Thaïland. Je leert bovendien salades en dips bereiden met de juiste kruiden en we gaan ook dieper in op de specifieke stoom- en roerbaktechnieken uit de Thaïse keuken. Laat het smaken!

Asperges op het menu
National Media File 
0

Asperges op het menu

Asperges zijn in mei en juni op hun best. Het ideale moment om er volop van te genieten! Hoe schil je ze? Hoe bereid je ze? En in welke gerechten passen ze het best? In deze workshop maken we samen enkele heerlijke aspergegerechten klaar: van klassiek tot modern. Zo ben je helemaal voorbereid op een lekker etentje met vrienden!

Vergeten en ongekende wijnen
National Media File 
0

Vergeten en ongekende wijnen

Zet ze even uit je hoofd, de klassiekers zoals een Bordeaux, Bourgogne, Rioja of Côte du Rhône. En maak plaats op je tafel voor minder gekende wijnen met een opmerkelijk verhaal. En de karaktervolle Loin de l’oeil (of Len de L’el) die je enkel en alleen terugvindt in de Franse regio Gaillac. Of de Anglianico: een druifsoort die groeit op vulkanische Italiaanse bodem wat resulteert in een bijzonder boeiend smaakprofiel. Op je gezondheid!

colruyt group academy
National Media File 
0
Workshops bij Colruyt Group Academy
National Media File 
0
Workshops bij Colruyt Group Academy
National Media File 
0

Bekijk het volledige aanbod Spar workshops op de website van de Colruyt Group Academy.

< naar de wereld van Spar