Kookatelier: BBQ

Ons Kookatelier in mei is ondertussen uitgegroeid tot een ware voorjaarsklassieker! Dit jaar leggen we het thema BBQ op de rooster. Geen alledaagse worstenkermis, maar originele gerechtjes voor elk type grillfestijn.

Team Special

gaat voor speciale smaken!

National Media File: 
0

David, Tania, Klara en Guy, KOOKlezers van het eerste uur, met een passie voor vuur.

"Gewoon is maar gewoon!"Team Special

Smaaktips!

National Media File: 
0

Smaaktip 1: zelfgemaakte kruidenboter

Ontdek het recept
National Media File: 
0

Smaaktip 2: Marokkaans kruidenmengsel

Ontdek het recept

 

National Media File: 
0

Smaaktip 3: Gepekelde groenten

Steriliseer 2 weckbokalen van 1,5 l: was ze grondig en plaats ze 10 min in de oven op 110°C. Schil 2 kg gekleurde wortelen (paarse, gele en oranje) en snij ze in plakjes. Verdeel ze over de 2 bokalen. Rooster 1 kl peperkorrels, 1 kl korianderzaad en ½ kl venkelzaad in een droge pot tot ze gaan geuren. Verdeel de geroosterde kruiden en enkele takjes verse tijm over de bokalen. Breng 350 ml water, 200 g suiker, 25 g zout, 500 ml witte wijnazijn en 300 ml witte wijn aan de kook in een pot. Giet het kokende mengsel over de wortelen tot ze onderstaan. Sluit de potten af.

Ontdek: Regenboogsalade
National Media File: 
0

Smaaktip 4: 'dry rub'

Een ‘dry rub’ is een mengeling van gedroogde kruiden en specerijen. Het zout in de ‘rub’ onttrekt eerst vocht aan je vlees. In dat vocht lossen de andere ingrediënten van de ‘rub’ op. Na zo’n drie kwartier neemt het vlees dit smaakvolle vocht weer op. De voordelen ten opzichte van een marinade:
- De structuur van je vlees verandert niet, doordat je geen vocht of zuur toevoegt.
- Een ‘rub’ werkt sneller (1 à 2 u) dan een marinade.
- Een ‘dry rub’ blijft beter op je vlees zitten dan een marinade, waardoor je het vlees niet voortdurend moet mengen.

Ontdek: Vlinderkip met 'dry rub'

 

Team party

mikt op mini-moeite en maxi-fun!

National Media File: 
0

Alexandra en Caroline van Coca-Cola, die meteen ook voor frisdrank en cocktails zorgen.

"Hier heb je geen werk aan, ideaal voor een grote groep!"Team Party
National Media File: 
0

Partytip 1: Kant-en-klaar

Ontdek: Rijstsalade
National Media File: 
0

Partytip 2: Uit het vuistje

Ontdek: Lamspita
National Media File: 
0

Partytip 3: worstjes, brochettes & hamburgers

Ontdek: Coca-Cola kipspiesjes
National Media File: 
0

Partytip 4: Cocktails!

tip: “Wals eerst met je glas met ijsblokjes en giet overtollig smeltwater weg. Zo wordt je cocktail nóg frisser.”

Ontdek onze drankjes

 

Team Surprise

legt de rooster nog een standje hoger!

National Media File: 
0

KOOKchef Michaëla, die haar twee dochters Victoria en Camilla toont hoe BBQ ook anders kan.

"Niets moet, alles mag"Team Surprise
National Media File: 
0
4GEEN VLEES/VIS30MINPrint
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 3 romatomaten
  • 2 bollen Spar mozzarella
  • 8 sneetjes Spar parmaham
  • 1 bosje basilicumplantje
  • Boni Selection ketchup
  • piment d’espelette
  • Boni Selection olijfolie
National Media File: 
0

Verrassingstip 1: groenten in zoutkorst

Ontdek Berloumi met venkel in zoutkorst
National Media File: 
0

Verrassingstip 2: bokaal op de barbecue

Ontdek: kokkels-bokaal
National Media File: 
0

Verrassingstip 3: verrassingspakketje

Verrassing!
National Media File: 
0

Verrassingstip 4: fruit met straffe combinaties

Ontdek: mangosalsa!
National Media File: 
0
 

 

< naar de wereld van Spar