Liefde voor chocolade

De uitvinding van chocolade hebben we te danken aan de Azteken. Zij associeerden de lekkernij al met kracht en liefde. Maar er is ook een wetenschappelijke verklaring voor het liefdesgevoel dat een lekker stukje chocolade kan oproepen. Chocolade bevat immers fenylethylamine, een stof die je lichaam ook aanmaakt als je verliefd bent. Je weet dus wat je te doen staat op 14 februari!

Chocolade in cijfers
National Media File: 
0

Recepten met chocolade?

We hebben er meer dan 120! Bekijk ze hier allemaal of laat je inspireren door deze 4 toppers: een verfijnde chocoladetaart, een culinair chocoladedessert met rode vruchten, gesouffleerde pannenkoeken voor een uitgebreide (valentijns)brunch, of een heerlijke moelleux waar iedereen voor smelt!

National Media File: 
0

Chocoladetaart (6 personen)

  • 240 g Spar boter
  • 265 g pure chocolade (52% cacao)
  • 95 g pure chocolade (70% cacao)
  • 290 g ruwe rietsuiker
  • 4 eetlepels water
  • 5 Spar grote eieren
  • snuifje zout
  • cacaopoeder
  • plantaardige olie
     

Naar het recept

National Media File: 
0

Chocoladedessert met rode vruchten en macarons (2 personen)

  • 2 frambozen macarons
  • 2 chocolade macarons
  • 4 el ricotta
  • 1 el amaretto
  • 3 el chocoladegallets
  • 250 g frambozen
  • 2 aardbeien
  • paar bosbessen
  • 1 el granaatappelpitten
     

Naar het recept

National Media File: 
0

Gesouffleerde speltpannenkoeken (2 personen)

  • 1 rijpe banaan
  • snuifje zout
  • 2 Spar eieren
  • 250 g ricotta
  • 100 g speltbloem
  • 100 g chocoladegallets
  • 250 g rode vruchten
  • 3 el water
  • Spar boter
     

Naar het recept

National Media File: 
0

Moelleux au chocolat met sinaasappel (6 personen)

  • 100 g fondant chocolade
  • 110 g Spar boter
  • 50 g patisseriebloem
  • 100 g suiker
  • 4 Spar eieren
  • bloemsuiker
  • 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels suiker
     

Naar het recept

< naar de wereld van Spar