Passievrucht

Passievrucht

Met zijn exotisch aroma en zoetzurige smaak krijg je al snel passionele gevoelens voor de passievrucht. Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, vind je ze nu quasi het hele jaar door in je supermarkt. 

  • Passievruchten pieken in de winter en zijn daarom perfect voor op je feestmenu. Al geniet je dankzij import twaalf maanden lang van de uitheemse vrucht. 
  • Buiten de passievrucht, zoals wij ze kennen, bestaat er ook een gele variant.
  • Let er bij de aankoop op dat de vrucht een onbeschadigde, gladde schil heeft. Kies passievruchten die nog niet te rimpelig zijn en zwaar aanvoelen.
Smaak.png

Smaak van passievruchten

Het zachte, geleiachtige vruchtvlees van de passievrucht is fris en zoetzurig. Het zit vol zaadjes, die je prima mee kan opeten. De schil daarentegen is leerachtig en niet eetbaar.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van passievruchten

Niet enkel is de passievrucht lekker, ze is ook supergezond, want zit boordevol vitamine A en bevat veel vezels.

Bewaren.png

Passievruchten bewaren

Een halfrijpe, groenere vrucht kan je twee tot drie weken laten narijpen in de koelkast. Buiten de koelkast kan je de passievrucht twee tot drie dagen bewaren op een koele plaats. Is de vrucht al paars en rimpelig? Dan lepel je ze best zo snel mogelijk uit.

Weetjes.png

Weetjes over passievruchten

De passievrucht groeit aan een klimplant, die ook mooie bloemen draagt. Oorspronkelijk komt de passievrucht uit Zuid-Amerika.

Passievrucht klaarmaken

  • Snij de passievrucht in twee en lepel het vruchtvlees eruit: een simpel en lekker tussendoortje.
  • Het is ook heerlijk als dessert, met cake, ijs of yoghurt. 
  • Of maak er een fris, zomers drankje van: pureer de passievrucht inclusief pitjes en meng met vruchtensap of water.

 

Passievrucht klaarmaken