Confituur van pruimen, nectarines, blauwe bessen en grappa

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de pitten uit de pruimen en nectarines en snij het fruit in kleine stukken.

  2. Doe de pruimen, nectarines, blauwe bessen, grappa en suiker in een brede diepe pot.

  3. Roer de suiker goed door het fruit en breng aan de kook.

  4. Laat de confituur op een zacht vuur inkoken.

  5. Na ± 1 u kan je de dikte van de confituur controleren door een beetje confituur op een bordje te scheppen. De confituur gaat stollen en zo zie je of de confituur dik genoeg is. Laat verder inkoken indien de confituur nog niet klaar is. Check na 15 min nog eens.

  6. Spoel de bokaaltjes en deksels met kokend water en plaats 15 min in de oven op 100°C.

  7. Verdeel de confituur over de potjes en sluit af met het deksel.

  8. Laat afkoelen en bewaar op een koele plaats.