Minirösti van peterseliewortel en ui met varkensgebraad, savooikool en bruine jus

Minirösti van peterseliewortel en ui met varkensgebraad, savooikool en bruine jus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de teentjes look. Maak een paar inkepingen in het varkensgebraad en stop de gepelde lookteentjes erin.

  2. Snij de tijm fijn en wrijf het varkensgebraad ermee in. Kruid met peper en zout.

  3. Pel 2 uien en snij grof. Leg in een ovenschotel.

  4. Leg het varkensgebraad op de uien en giet de fond erover.

  5. Leg een klontje boter op het varkensvlees en bak op 180°C gaar in ongeveer 45 min.

  6. Schil de peterseliewortel en rasp grof. Kook ongeveer 3 min in kokend water en laat goed uitlekken. Doe eventueel in een propere keukenhanddoek en knijp het vocht eruit.

  7. Pel en snij 2 uien en meng onder de peterseliewortel.

  8. Kluts het ei en meng onder de peterseliewortel en ui. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de peterseliewortelmengeling in 12 lepels over de bakplaat met bakpapier.

  10. Druk plat en leg ¼ kl boter op elk rondje van de mengeling.

  11. Bak op 180°C gaar in ongeveer 25 min.

  12. Snij de savooikool fijn en bak kort aan in wat boter. Kruid met peper en zout.

  13. Snij de voorgekookte kastanjes in stukjes en bak kort mee met de savooikool.

  14. Meng 1 el bloem met 1 el boter op kamertemperatuur en meng onder de jus van het vlees. Zo krijg je een lekkere saus.