Opgevulde butternutpompoen met lamsgehakt

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de hals van de pompoen eraf en haal de pitten uit het bolle deel van de pompoen. Bewaar de hals van de pompoen in de koelkast om er later soep van te maken.

  2. Besprenkel het bolle deel van de pompoen met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in een ovenschaal en bak gaar op 200°C in 1 u.

  3. Pel de ui en het teentje look. Snij de ui, look en salie fijn en bak samen met het lamsgehakt gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de ricotta en Parmezaanse kaas onder het gehakt.

  5. Vul de pompoenen op met dit mengsel.

  6. Verdeel de feta en pompoenpitten over de opgevulde pompoen en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. Bak verder af in de oven op 180°C gedurende 15 à 20 min.