Allergenen

Schaaldieren en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Blancheer de rijstvermicelli 1 min in kokend water en spoel af onder koud stromend water.

  2. Verwijder het staartje van de garnalen.

  3. Verwijder de worteltjes van de sojascheutjen. Scheur de blaadjes ijsbergsla in repen ter grootte van 2 vingers.

  4. Snij 16 lange bieslooksprieten af.

  5. Vul een platte kom met lauwwarm water. Dompel elk rijstvel 10 sec in het water, tot het zacht en plakkerig aanvoelt. Trek het vel met beide handen tussen duim en wijsvinger uit het water en leg op een vochtige schone handdoek.

  6. Leg een blaadje sla iets onder het midden op het rijstvel. Vul verder met sojascheuten, rode biet, blaadjes munt en basilicum en rijstvermicelli. Vouw het vel strak om de onderkant heen, vouw de zijkanten naar binnen en druk er 2 puntjes wasabi op.

  7. Leg 2 garnalen bovenop de vulling. Schik er een bieslookspriet op en rol de loempia strak op. Bewaar onder een vochtige doek tot je ze gaat serveren.

  8. Serveer met sojasaus en extra wasabi.