Visburger met tartaarsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tartaarsaus: pel de sjalot en snij fijn. Hak de augurken en kappertjes fijn. Snij de bieslook en peterselie fijn. Meng alles met de mayonaise en zure room.

  2. Zalmburgers: snij de korsten van het brood en laat weken in melk. Pel de sjalotten en snipper fijn. Bak ze eventjes aan in wat hete olie.

  3. Stoom de vis gaar gedurende 5 min. Laat afkoelen. Doe de vis in een kom. Snipper de dille fijn. Voeg de sjalotten, het geweekte brood, 1 losgeklopt ei, dille, peper en zout toe aan de kom. Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel over een platte schaal. Maak een laag van 2 cm dikte. Laat 2 u in de diepvries koelen (lichtjes bevriezen).

  4. Bak de hamburgerbroodjes krokant in de oven.

  5. Snij de visfarce in 4 gelijke kroketvormen. Wentel ze in bloem, haal ze door een losgeklopt ei en paneer ze met paneermeel tot je een korst bekomt.

  6. Bak ze mooi krokant in een Tefalpan met hete arachideolie gedurende ± 5 min.

  7. Snij de broodjes in twee en bestrijk met een dikke laag tartaarsaus. Leg de zalmburger erop. Werk af met een takje dille en kwartje citroen.