Patati patata: De kleinste

Geen zin of tijd om te schillen en snijden? Ga dan voor kleine krieltjes met een dunne schil!

Spar krielaardappelen
National Media File: 
0
Spar krielaardappelen
National Media File: 
0

Krieltjes

Type: vastkokend
Uitzicht: klein en regelmatige ovale of ronde vorm, lichtgeel vruchtvlees
Smaak: evenwichtig


Piepkleine piepers
Kan het nog kleiner? Zeker! Minikrieltjes zijn nog kleiner dan gewone krieltjes, waardoor ze meer smaak hebben.

Inspiratie voor de keuken

Gekookte krielaardappelen met peterselie
National Media File: 
0

Gekookte krielaardappelen met peterselie

Geen zin in saus? Kies dan voor heerlijke peterselieaardappelen. Gezond én licht! En de peterselie geeft toch de nodige pit. Je kan de peterselie trouwens perfect vervangen door verse dille. Overheerlijk bij een stukje gebakken vis of kip!

Gratin van krieltjes met kotelet en witlof
National Media File: 
0

Gratin van krieltjes met kotelet en witlof

Het geheim van een niet te versmaden gratin? Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op elkaar in een cirkel. Zo garen ze gelijkmatig. Lekker!

Wist je dat …

de schil van aardappelen de meeste vezels bevat? Laat de schil er dus gerust aan!

< naar de wereld van Spar