Aperitivi (hapklare mini-broodjes)

10Overige30minPrint
Ingrediënten
  • 1 groot wit toastbrood
  • 6 fijne sneden gebakken rosbief
  • Spar mosterd
  • Spar vloeibare honing
  • 1 verpakking Spar gerookte zalm
  • ½ kleine komkommer
  • geraspte mierikswortel (bokaaltje)
  • verse roomkaas
  • kerstomaatjes
  • tuinkers
Recept

1. Snij de korsten van het brood.
2. Schil de komkommer en snij in fijne plakjes.
3. Bestrijk een snee brood met mosterd. Beleg met rosbief, kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Bedruppel een snee brood met honing en leg met de honingkant op de rosbief. Bestrijk de bovenkant met mosterd, leg er rosbief op, kruid en dek af met een met honing besmeerde snee brood. Maak nog twee identieke broodstapels.
4. Snij de broodstapels in kleine vierkantjes, steek deze vast met houten prikkers en garneer met een half kerstomaatje.
5. Roer voor de zalmdriehoekjes de geraspte mierikswortel door de roomkaas naar eigen smaak. Besmeer twee boterhammen met mierikswortelkaas. Leg op een boterham plakjes zalm, dek af met komkommerplakjes, nog een plakje zalm en eindig met de tweede boterham.
6. Snij de zalmsandwich in driehoekjes en werk af met tuinkers.
7. Herhaal tot alle zalm opgebruikt is.

< naar recepten