Appelbeignets

8Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 4 Jonagold appelen
  • 9 g verse gist
  • 185 g Spar bloem
  • ½ koffielepel fijn keukenzout
  • 4 g fijne kristalsuiker
  • 5 cl pilsbier
  • 4,5 cl Spar arachideolie
  • 1 Spar ei
  • 1 eiwit, opgeklopt
  • 15 cl water
  • ½ koffielepel bloemsuiker
Recept

1. Doe de gist in een kom. Voeg bloem, zout, suiker, bier, olie en het ei toe (in deze volgorde) en meng met een spatel.
2. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je een homogene massa bekomt.
3. Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten bij 20°C.
4. Voeg juist voor het gebruik het stevig opgeklopte eiwit onder het beslag.
5. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in schijven van 1 cm dikte.
6. Dompel deze in het beignetdeeg, laat uitlekken en bak in hete frituurolie op 175 à 180°C.
7. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker.

< naar recepten