Bouillabaisse in papillot

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 vastkokende aardappeltjes
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes look
  • snuifje saffraandraadjes
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 8 Spar sint-jakobsvruchten
  • 4 gepelde scampi’s
  • 200 g Spar kabeljauwfilet
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 200 g zeewolffilets
  • 150 g geelvintonijn
  • 16 venusschelpen
  • Boni olijfolie
Recept
  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook beetgaar.
  2. Spoel de venusschelpjes grondig.
  3. Snij de stelen van de venkel en hou het venkelgroen bij. Snij de knol in fijne reepjes.
  4. Pel de ui en look en snipper alles fijn.
  5. Emondeer de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  6. Week de saffraandraadjes in de witte wijn.
  7. Fruit de venkelreepjes, ui en look in olijfolie. Verkruimel het bouillonblokje erover. Roerbak en blus met de ‘saffraanwijn’. Laat garen en kruid met peper en zout.
  8. Snij de verschillende soorten vis in hapklare stukken.
  9. Bestrijk 4 grote vellen aluminiumfolie met olie.
  10. Verdeel de vis, zeevruchten en gekookte aardappelstukjes erover.
  11. Schep de groentesaus erbovenop en bestrooi met tomatenblokjes.
  12. Vouw de papillot stevig dicht en laat 15 min garen op een warme BBQ.
  13. Serveer de bouillabaisse in papillot en werk af met wat venkelgroen.
< naar recepten