Burrito’s met kip, Mexicaanse salsa en guacamole

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 4 grote bloemtortilla’s
  • 400 g kipfilet
  • 500 g Mexicaanse salsa
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • maïsolie
  • paprikapoeder
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • 1 piccantina
  • 1 bosje verse koriander
  • ½ rode ui
Recept

1. Guacamole: pel de ui en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de piccantina en snij het vruchtvlees fijn. Snij de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn. Pel de avocado’s, verwijder de pit en prak het vuchtvlees fijn met een vork.
2. Schep de ui, chilipeper, koriander en het limoensap erdoor. Kruid met peper en zout.
3. Snij de kip in reepjes en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze gaar in de olie.
4. Beleg de tortilla’s met de Mexicaanse salsa, schik de kippenreepjes erop, strijk er wat guacamole over en bestrooi met kaas.
5. Rol de tortilla’s op en snij ze in stukken.

< naar recepten