Cheesecake met kersen

8Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 400 g Spar volle verse kaas
  • 400 ml Boni Selection slagroom (35% VG)
  • 200 g bloemsuiker
  • 9 g gelatineblaadjes
  • 60 g Spar malse boter
  • 75 g Petit Beurre-koekjes
  • 75 g speculaas
  • 40 g bloemsuiker (taartbodem)
  • 80 g Spar boter (taartbodem)
  • 200 g kersen
  • 60 g fijne suiker
  • 4 g maïzena
  • sap en zeste van ½ citroen
Recept

1. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
2. Klop de slagroom met de bloemsuiker op. Voeg de volle kaas er lepel per lepel aan toe. Voeg 50 g malse boter toe en meng nogmaals. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng onder een bodempje room. Voeg toe aan het mengsel.
3. Doe de koekjes in een blender en mix kort tot kruimels. Smelt 80 g boter en voeg de koekjeskruimels en de poedersuiker eraan toe. Meng goed met een lepel.
4. Vet een springvorm in met wat boter, bedek de bodem met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk lichtjes aan.
5. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Zet in de koelkast gedurende ± 1 uur.
6. Ontpit de kersen. Doe de suiker erbij en verwarm tot de suiker volledig opgelost is. Haal een eetlepel kersen uit de kom en mix. Duw het sap door een fijne zeef. Giet het sap bij de rest van de kersen, met het citroensap. Los de maïzena op in een eetlepel water en voeg bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.
7. Laat de kersensaus afkoelen en versier de taart ermee. Werk af met de citroenzeste.

< naar recepten