Cheesecake met kersen

Cheesecake met kersen

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water.

  2. Klop de slagroom met de bloemsuiker op. Voeg de volle kaas er lepel per lepel aan toe. Voeg 50 g malse boter toe en meng nogmaals. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng onder een bodempje room. Voeg toe aan het mengsel.

  3. Doe de koekjes in een blender en mix kort tot kruimels. Smelt 80 g boter en voeg de koekjeskruimels en de poedersuiker eraan toe. Meng goed met een lepel.

  4. Vet een springvorm in met wat boter, bedek de bodem met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk lichtjes aan.

  5. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Zet in de koelkast gedurende ± 1 uur.

  6. Ontpit de kersen. Doe de suiker erbij en verwarm tot de suiker volledig opgelost is. Haal een eetlepel kersen uit de kom en mix. Duw het sap door een fijne zeef. Giet het sap bij de rest van de kersen, met het citroensap. Los de maïzena op in een eetlepel water en voeg bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.

  7. Laat de kersensaus afkoelen en versier de taart ermee. Werk af met de citroenzeste.