Forel in zoutkorst

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 forellen
  • 1 kg grof zout
  • 80 g eiwit
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes dille
  • 2 citroenen
Recept
  1. Knip de vinnen van de forel. Kruid de binnenkant van de forel met zwarte peper.
  2. Stop de buikholte vol met rozemarijn, dille en tijm.
  3. Snij een citroen in halve schijfjes en steek een 2-tal schijfjes in elke forel.
  4. Meng het eiwit met het zout tot een natte massa.
  5. Bedek het bakblik met bakpapier.
  6. Leg een laag zout op de bodem en leg er 2 forellen op.
  7. Dek af met de rest van het zout. Staart en kop hoeven niet bedekt te worden.
  8. Plaats het bakblik 40 min indirect op een barbecue van 180°C.
  9. Haal van de barbecue en laat 10 min rusten.
  10. Breek de zoutkorst met de achterkant van een mes en haal de forel eruit.
  11. Verwijder zoveel mogelijk zout en ‘pel’ de vis.
  12. Haal de filet van de graat en serveer met citroenpartjes en brood.
< naar recepten