Frietjes in de schil (wedges) met truffelolie en hamburger

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 8 frietaardappelen
  • Vandemoortele frituurolie
  • peterselie
  • zeezout
  • truffelolie
  • 4 witte zachte broodjes
  • gemengde jonge sla
  • 4 varken/rund hamburgers
  • Boni Selection ketchup
Recept

1. Was de aardappelen en dep ze droog. Snij ze met de schil in 2 in de lengte en vervolgens in halve maantjes (= wedges) van max. 2 cm dik. Was de frieten niet, anders spoel je het zetmeel eraf.
2. Frituur ze de eerste keer op 140°C en laat ze nog niet kleuren. Laat ze even afkoelen op wat keukenpapier.
3. Bak ze een 2de keer op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
4. Gooi de frieten in een schaal met keukenpapier om uit te lekken.
5. Snipper de peterselie fijn. Serveer ze met een weinig truffelolie en zeezout. Werk af met wat peterselie.
6. Bak de hamburgers en verdeel ze over de broodjes met een beetje sla en ketchup.

< naar recepten