Gegratineerde champignonsoep in een brood

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 1 Spar Zweeds wit brood
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 300 g Spar champignons
  • 250 ml Boni Selection melk
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurierblaadjes
  • 50 g Spar gratinmix
  • ½ bosje bieslook
  • Spar boter
Recept
  1. Snipper de bieslook fijn.
  2. Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn. Pers de look fijn met een lookpers.
  3. Snij 250 g champignons in 4 en de overige champignons in dunne schijfjes.
  4. Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui en look glazig. Voeg de champignons toe en laat al roerend mee bruin bakken. Blus met de melk en kippenbouillon.
  5. Bind de rozemarijn, de tijm en het laurierblaadje samen tot een kruidentuiltje en voeg toe. Laat de soep 20 min koken.
  6. Verhit nog wat boter in een bakpan en bak de champignonschijfjes krokant en goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Haal de champignons van het vuur en roer er ¾ van de fijngesnipperde bieslook onder.
  8. Hol het brood uit. Hou 40 g van de binnenkant van het brood bij.
  9. Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Voeg 40 g broodwit toe en mix de soep fijn.
  10. Verwarm de grill van de oven voor.
  11. Giet de soep in het uitgehold brood en bestrooi met gemalen kaas.
  12. Gratineer kort onder de grill.
  13. Bestrooi met de rest van de fijngesnipperde bieslook en de gebakken champignonschijfjes.
< naar recepten