Gehaktballetjes in trappistensaus

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g Spar gemengd gehakt
  • 2 uien
  • 1 flesje Chimay blauw
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 el Boni Selection mosterd
  • Maïzena express bruine saus
  • 50 g Spar boter
  • Spar gehakte peterselie
Recept
  1. Pel de uien en snij ze zeer fijn.
  2. Meng het gehakt met de helft van de fijngesneden uien.
  3. Rol balletjes van 45 g.
  4. Bak ze krokant in hete boter. Hou apart.
  5. Stoof de rest van de uien aan in wat boter. Giet het bier en de fond erbij. Laat opkoken.
  6. Smaak af met mosterd en peper. Bind de saus met Maïzena tot de gewenste dikte.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe en laat verder garen op een rustig vuur.
  8. Serveer in kleine kommetjes. Werk eventueel af met gehakte peterselie.
< naar recepten