Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vulling: pel de sjalotjes en teentje look en snipper beide fijn. Bak de sjalot- en looksnippers even aan in wat olijfolie. Voeg de suiker toe. Blus, als de suiker begint te karamelliseren, met wijnazijn, appelsap en limoensap. Voeg de limoenzeste, gember en cayennepeper toe. Kruid verder met zout en peper. Laat dit mengsel tot de helft inkoken.
-
Pureer de gedroogde pruimen, hak de noten fijn en snipper de munt fijn. Meng dit geheel. Voeg toe aan de rest van de vulling en meng. Kruid bij indien nodig en laat afkoelen.
-
Saus: laat de suiker kleuren in een pan. Voeg de azijn, het bier en de fond toe. Laat inkoken tot een stroperige saus.
-
Snij het witlof in 2 en verwijder de binnenste blaadjes. Vul de ontstane holte op met de afgekoelde vulling. Voeg de 2 helften samen en leg er een sneetje ham rond. Rooster de witlofstronkjes tot ze warm zijn. Draai regelmatig om.
-
Schil de peren en snij in Haal het klokhuis eruit en bak ze gaar en goudbruin in de boter. Lepel de saus over de peertjes.
-
Snij het brood in dikke sneden en laat kleuren in een oven op 180°C. Snij het binnenste eruit; zo krijg je een mandje.
-
Schik in elk broodmandje een witlofstronkje en half peertje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven