Gevulde groenten of ‘jemista’

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 250 g beetgaar gekookte rijst
  • 250 g rundsgehakt
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 1 eetlepel verse fijngesneden marjolein
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • 2 teentjes geperste look
  • Spar Griekse olijfolie
  • 8 stevige tomaten
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Onthoofd de tomaten en hol ze uit.
3. Kruid de binnenkant met peper en zout. Zet de tomaten omgekeerd om uit te lekken.
4. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui- en looksnippers, maar laat ze niet kleuren. Voeg het vlees toe en bak rul.
5. Meng de rijst met het vlees, de verse kruiden en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
6. Vul de tomaten met dit mengsel en plaats de hoedjes er weer op. Giet een dun laagje olijfolie in een ovenschaal en schik de tomaten erin. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven tot de tomaten gaar zijn. Bedruip ze regelmatig met het vrijgekomen vocht om uitdrogen te voorkomen.

< naar recepten