Hartige pannenkoeken in de oven

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 240 ml Boni Selection volle melk
  • 2 Spar eieren
  • 7 el Boni Selection bloem
  • 8 sneetjes Spar gekookte ham
  • 8 sneetjes Spar jonge kaas
  • 200 g Spar verse spinazieblaadjes
  • 500 ml Spar room
  • 150 g Spar gemalen kaas
  • 2 el Boni Selection zonnebloempitten
  • 2 el Spar pijnboompitten
  • Spar boter
  • nootmuskaat
Recept
  1. Klop de eieren los in de melk en kruid met peper en zout.
  2. Voeg de bloem bij het melk-eimengsel en meng tot een pannenkoekenbeslag.
  3. Verhit wat boter in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken. (*)
  4. Bak de spinazie kort aan in 1 el boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Leg op elke pannenkoek een sneetje ham, sneetje kaas en wat uitgelekte spinazie.
  6. Smeer de ovenschaal in met boter.
  7. Verwarm de oven voor op 190°C.
  8. Rol de pannenkoeken op. Verdeel de rolletjes over de ingesmeerde ovenschaal.
  9. Meng de room met de gemalen kaas. Kruid met peper en zout.
  10. Giet de saus over de pannenkoeken. Strooi er enkele zonnebloem- en pijnboompitten over.
  11. Bak de pannenkoeken ± 25 min in de voorverwarmde oven, tot de saus gaat pruttelen en je een goudbruin korstje krijgt.

(*) Doe dit altijd in het bijzijn van volwassenen.

< naar recepten