Hartige pannenkoeken in de oven
Ingrediënten
- 240 ml Boni Selection volle melk
- 2 Spar eieren
- 7 el Boni Selection bloem
- 8 sneetjes Spar gekookte ham
- 8 sneetjes Spar jonge kaas
- 200 g Spar verse spinazieblaadjes
- 500 ml Spar room
- 150 g Spar gemalen kaas
- 2 el Boni Selection zonnebloempitten
- 2 el Spar pijnboompitten
- Spar boter
- nootmuskaat
Recept
- Klop de eieren los in de melk en kruid met peper en zout.
- Voeg de bloem bij het melk-eimengsel en meng tot een pannenkoekenbeslag.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken. (*)
- Bak de spinazie kort aan in 1 el boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg op elke pannenkoek een sneetje ham, sneetje kaas en wat uitgelekte spinazie.
- Smeer de ovenschaal in met boter.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Rol de pannenkoeken op. Verdeel de rolletjes over de ingesmeerde ovenschaal.
- Meng de room met de gemalen kaas. Kruid met peper en zout.
- Giet de saus over de pannenkoeken. Strooi er enkele zonnebloem- en pijnboompitten over.
- Bak de pannenkoeken ± 25 min in de voorverwarmde oven, tot de saus gaat pruttelen en je een goudbruin korstje krijgt.
(*) Doe dit altijd in het bijzijn van volwassenen.
Delen