Kabeljauw in krokant jasje van knäckebröd

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 citroenen
  • 500 g grof zeezout
  • takje rozemarijn
  • takje laurier
  • takje tijm
  • 10 peperkorrels
  • 10 korianderkorrels
  • 1 venkel
  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 sjalot
  • verse bieslook
  • 4 kabeljauwhaasjes van 150 g
  • 1 verpakking knäckebröd Kruiden & Zeezout
  • Boni Selection olijfolie
  • 4 el witte wijnazijn
Recept

1. Maak de avocadozalf.
2. Reinig de venkel en snij in fijne plakjes. Besprenkel met de witte wijnazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 30 min rusten.
3. Spoel de citroenen, snij in kwartjes, doe in een bokaal met grof zeezout, rozemarijn, laurier, tijm, peper- en korianderkorrels. Sluit goed af en laat lang rusten op een koele en donkere plaats. Dit kan je enkele weken op voorhand bereiden.
4. Maal het knäckebröd tot crumble in een foodprocessor. Wentel de kabeljauwfilets in de crumble.
5. Laat 10 min garen in een voorverwarmde oven van 180°C.
6. Serveer de gemarineerde venkel op het bord, schik daarop het kabeljauwhaasje. Werk af met gekonfijte citroen. Versier met enkele plukjes dille en enkele streepjes avocadozalf.

< naar recepten