Lamsbout in zoutkorst met zuiderse kruiden en groenten
Ingrediënten
- 1,2 kg lamsbout
- 6 Spar eieren
- 20 g suikerklontjes
- 800 g Boni Selection tarwebloem
- 2 kg grof zeezout
- 6 blaadjes salie
- takjes rozemarijn
- takjes verse oregano
- 1 teentje look
- 2 el peterselie
- Boni Selection olijfolie
- 200 g kerstomaatjes
- 1 venkel
- 2 uien
- 200 g Spar krielaardappelen
Recept
- Snij de venkel, ui en krielaardappelen in schijven en leg in een vuurvaste schotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
- Bak de lamsbout goudbruin in een pan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Hak de salie, rozemarijn, peterselie, look en oregano fijn en meng er 2 el olijfolie onder.
- Leg de aangebakken lamsbout op de groenten en schik de trostomaten erop.
- Smeer de lamsbout in met de kruidenolie.
- Meng de eieren met de bloem, suiker en grof zeezout. (*)
- Bedek de lamsbout en de groenten met deze zoutmengeling. Zorg ervoor dat de schotel volledig bedekt is.
- Bak 1 u 15 min in de oven op 180°C.
- Breek de zoutkorst los en haal van de lamsbout.
- Snij het vlees in plakjes en serveer met de groenten en aardappelen.
(*) Je kan op het einde een beetje water toevoegen aan de zoutmengeling om die beter te doen kleven.
Delen