Mosselen in papillot, met witbier, koriander en groentjes

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 60 mosselen
  • 1 grote ui
  • 2 wortelen
  • 1 wit van prei
  • g selderstengels
  • 1 flesje Hoegaarden witbier
  • 80 g boter
  • verse koriander
Recept

1. Pel de ui en snij in stukjes. Spoel de prei en selderstengels. Snij in julienne. Schil de wortelen en snij eveneens in julienne. Pluk de blaadjes verse koriander.
2. Spoel en reinig de mosselen. Verwijder de kapotte schelpen.
3. Neem een vel aluminiumfolie van 30 cm op 40 cm. Verdeel de groenten erop. Schik er 15 mosselen boven. Werk af met wat verse korianderblaadjes, een klontje boter en een scheut witbier. Kruid
goed met peper en zout.
4. Vouw de folie dicht tot een pakket. Let erop dat de zijkanten mooi dicht gevouwen zijn, zodat er geen stoom of vocht kan ontsnappen tijdens het gaarproces.
5. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 minuten.

< naar recepten