Oosterse mosselen met groene curry in papillot

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Spar mosselen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 50 g verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 100 g Boni Selection groene curry
  • 250 ml Boni Selection kokosmelk
  • 100 ml visfumet
  • 2 el mirin
  • 2 el vissaus
  • 125 g peulerwten
  • 2 rode pepertjes
  • 3 jonge takjes selder
  • 4 lente-uitjes
  • 1 plantje koriander
  • 2 limoenen
  • Spar stokbrood
  • arachideolie
Recept
  1. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipepers en snij in schuine stukken.
  2. Pel de look en pers fijn.
  3. Plet het citroengras.
  4. Pel de sjalot en snipper fijn.
  5. Snij de selder en peultjes in fijne, schuine stukken.
  6. Schil de gember en rasp fijn.
  7. Snij het witte gedeelte van de lente-uitjes in fijne, schuine stukken.
  8. Verhit arachideolie in een wok.
  9. Roerbak de sjalot met de look, de gember en het citroengras 1 min. Voeg de groene curry toe en roerbak nog 1 min.
  10. Blus met de visfumet, kokosmelk, mirin en vissaus. Breng aan de kook en laat 5 min inkoken. Breng op smaak met limoensap.
  11. Leg 4 grote vellen aluminiumfolie open.
  12. Verdeel de mosselen, lente-ui, peultjes, chilipeper, selder en warme currysaus over de vellen.
  13. Vouw goed dicht en plaats 10 min op een barbecue van 180 à 200°C.
  14. Werk na gaartijd af met koriander en serveer met stokbrood.
< naar recepten