Opgevulde runderlapjes in tomatensaus met gratin van knolselder

2Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 6 runderlapjes
  • 12 stuks penne pasta
  • 1 teentje look
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 400 g passata
  • paar blaadjes basilicum
  • Boni Selection olijfolie
  • ¼ knolselder
  • 2 dl Boni Selection room
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • 4 el Boni Selection melk
  • 1 el Spar boter
Recept

1. Pel de look en snij fijn.
2. Verdeel de look, de pasta en de peterselie over de runderlapjes. Kruid met peper en zout.
3. Rol de runderlapjes op door de uiteinden eerst naar binnen te plooien en dan verder op te rollen.
4. Doe de passata, 2 el olijfolie en basilicumblaadjes in een kookpot. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
5. Leg de runderrolletjes in de saus en laat op een zacht vuur ± 25 à 30 min garen.
6. Schil de knolselder en snij in dunne plakken.
7. Laat de knolselder garen in de room en melk in een kookpot zonder deksel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
8. Doe de gare knolselder met de roomsaus in een vuurvaste schotel.
9. Bestrooi met Parmezaanse kaas en verdeel de boter over de schotel.
10. Gratineer in de oven op 220°C tot er bruin korstje op de gratin komt.
11. Serveer de runderlapjes in de tomatensaus met de knolseldergratin.

< naar recepten