Ovenschotel met lamsbout, in pastis gemarineerde tomaatjes en krielaardappelen

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Boni bio krielaardappelen
  • 450 g tapastomaten
  • 2 teentjes look
  • verse dragon
  • Boni Selection Griekse olijfolie
  • pastis
  • 600 g lamsbout ontbeend
  • droge oregano
  • zeezout
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Pel de teentjes look en snipper fijn.
  3. Snij de tapastomaatjes in 4. Schep de fijngesnipperde look erdoor. Versnipper er enkele blaadjes dragon over. Besprenkel met pastis en olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat rusten.
  4. Boen de aardappelen grondig schoon. Snij grote exemplaren in grove stukken en schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zet 20 à 30 min in de voorverwarmde oven.
  5. Giet de gemarineerde tomaatjes over de aardappelen en laat nog 15 à 20 min verder garen in de oven.
  6. Snij het lamsvlees in sneden. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper, zout en oregano.
  7. Verwarm de grillpan. Bak het lamsvlees goudbruin aan beide zijden.
  8. Serveer onmiddellijk.
< naar recepten