Pasta in lookroom met zeekraal en grijze garnalen

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 360 g Boni Selection cappellini
  • 150 g Spar zeekraal
  • 125 g Spar grijze garnalen
  • 5 teentjes look
  • 1 rode chilipeper
  • 1 plantje bladpeterselie
  • 250 ml Boni Selection volle room
  • fleur de sel
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Kook de cappellini in gezouten water 1 min minder dan vermeld op de verpakking.
  2. Giet af en koel af onder koud water.
  3. Spoel de zeekraal onder koud water en verwijder eventueel de harde uiteindes. Dep goed droog.
  4. Pel de look en plet 4 teentjes met de platte kant van een groot mes. Pers het vijfde teentje fijn met een lookpers.
  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.
  6. Snipper de peterselie fijn.
  7. Verhit 50 ml olijfolie met de 4 geplette tenen look in een pan. Laat op een zacht vuur goed trekken tot de look begint te geuren.
  8. Verwijder de looktenen en voeg het overige fijngesnipperde teentje look en de chilipeper toe. Laat kort bakken.
  9. Voeg de zeekraal toe en roerbak enkele min.
  10. Voeg de pasta toe en laat ook enkele min al roerend meebakken.
  11. Blus met de room en breng aan de kook. Laat even doorkoken zodat de room mooi rond de pasta blijft kleven. Roer de peterselie eronder. Kruid met zwarte peper.
  12. Serveer met grijze garnalen en werk af met een snuifje fleur de sel en enkele blaadjes platte peterselie.
< naar recepten