Pastinaak en zoete aardappelfrietjes in bierbeslag met pikant tomatensausje

4Geen vlees/vis15minPrint
Ingrediënten
  • 1 pakje pastinaak- en zoete aardappelfrietjes
  • 150 g speltbloem
  • snuifje zout
  • 2 Spar eieren
  • 20 cl blond bier
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • 1 tomaat
  • 100 g Boni Selection halfzongedroogde tomaten
  • 1 chilipeper
  • 1 el peterselie
Recept
  1. Zeef de bloem en voeg het zout, de 2 eidooiers, het bier en de olijfolie toe. Klop goed op met een garde tot een homogeen deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
  2. Pel de tomaat en mix met de chilipeper, halfzongedroogde tomaten en peterselie tot een pikante saus. Kruid met peper en zout.
  3. Klop de eiwitten stijf en meng net voor gebruik onder het deeg.
  4. Verwarm de olie tot 180°C.
  5. Dompel de frietjes in het beslag en bak onmiddellijk in de hete olie. Bak 2 à 3 frietjes tegelijk.
  6. Laat de frietjes uitdruipen op keukenpapier.
  7. Serveer warm met het sausje.
< naar recepten