Pizzadeeg voor 2 bodems van 25 à 30 cm doorsnede of 4 kleine

12Overige120minPrint
Ingrediënten
  • 250 g fijne witte bloem + wat extra voor het bestuiven
  • ½ koffielepel gedroogde gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12,5 cl lauw water
  • mespunt zout
Recept

1. Meng de bloem, het zout en de gist in een kom.
2 . Roer de olie door het lauw water. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het water er geleidelijk en al roerend in.
3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot je elastisch en soepel deeg bekomt. Bestrijk de buitenkant van de deegbol met olie en leg terug in de kom. Dek af met een handdoek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
4. Kneed het deeg dan nogmaals op een met bloem bestoven werkblad gedurende 2 minuten om de lucht te verwijderen. Snij in 2 of 4 stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel.
5. Druk het deeg 2 cm van de buitenrand in om een rand te maken.

< naar recepten