Ratatouille in papillot

6Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 4 lente-uitjes
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 1 stuks biocitroen
  • 150 ml Spar Griekse olijfolie
  • 100 ml witte port
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • laurierblaadjes
  • 1 stuks bol roze look
Recept

1. Snij de look horizontaal doormidden en besprenkel beide zijden met olijfolie.
2. Schil de gember en snij in flinterdunne lucifers.
3. Boen de citroen schoon en snij in partjes.
4. Spoel de paprika’s en aubergines. Snij de groenten in kleine blokjes. Doe ze samen met de gemberlucifers en citroenpartjes in een kom en hussel met je handen door elkaar. Besprenkel met olijfolie en portwijn. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
5. Verdeel het groentemengsel over 3 zakjes. Zorg dat er in elk zakje een partje citroen, een laurierblaadje en een takje rozemarijn zit.
6. Vouw de zakjes hermetisch dicht en rooster samen met de look boven smeulende houtskool.

< naar recepten