Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. Dep de kalkoen schoon en droog met keukenpapier. Snij de sinaasappel in partjes.

  3. Stop peterselie, sinaasappel en rozemarijn in de holte en bind eventueel de poten op met keukentouw.

  4. Pel de ui en snij grof. Was de selder en wortel, snij ze in stukken en leg op een bakplaat.

  5. Schik de kalkoen bovenop de groenten, besprenkel met olijfolie en wrijf de kalkoen met de hand in met olijfolie. Kruid met peper, zout en kruidenmix. Braad onafgedekt 35 à 45 min.

  6. Voeg de gevogeltefond toe en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de oven op 180°C en laat 2 u verder garen tot een kerntemperatuur van 65°C in de dijen (gebruik een keukenthermometer).

  7. Verwijder de smaakmakers uit de buikholte en serveer de kalkoen met (kant-en-klare) cranberrysaus, green beans en maple glazed carrots.